Elazığspor-fenerbahçe Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Elazığspor kendi evinde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, maça iyi başladıklarını ifade ederek, “İlk 10 dakika 6 pozisyon bulduk. İstediğimiz oyunu da oynadık. Rakibin ilk tehlikeli atağında golü yedik. Hak etmediğimiz bir skordu. Son zamanlarda deplasmanda çok futbol konuşamadık. Bu gece de futbol pek konuşulmayacak. İçeride ve dışarıda farklı oynuyoruz. Bu bizim için de önemli bir ders oldu. Bu tartışmalar benim dışımda olacak ama büyük bir ihtimalle kamuoyu konuşacak. Futbol dışında konuşmayı futbol adamlarına uygun bulmuyorum” şeklinde konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Kuyt ise, 2 puanı bırakmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Özellikle bu sezonun en iyi başlangıçlarından birini yaptıktan sonra. Ama futbol böyledir. Atamayana atarlar. İkinci yarıda vazgeçmedi takımımız. Özellikle deplasman maçında 10 kişi oynamak kolay değil. Fenerbahçe hiçbir zaman vazgeçmez ve 1-1’lik skorla da bunu başardık. Biraz şansımız olsa öne de geçebilirdik” dedi.

Sarı-lacivertli file bekçisi Volkan da hakem hatalarından yakınarak, “Sivas maçında verilmeyen bir penaltı ki bazı yerlere değinmek istemiyorum, bunu görmemek imkansız. İki tane kart yiyen adam atılmıyor. Bizim performansımız tartışılıyor ama şu iki haftayı konuşalım. Bizim maçlarda verilen kararları konuşsunlar. Sezonun ilk yarısı bitti. Öndeydik ama ben dikkat edilmesini rica ediyorum. Biz emek veriyoruz. Bu kadar hata olmaz. Biraz daha dikkat edilmesinden yanayım. Bize verilen hakemlere bakılmasını istiyorum. Neticede puan kaybettik. Ne olursa olsun bu sene takım arkadaşlarımızla birlikte her yerde mücadelemizi vereceğiz. Eninde sonunda doğru olan şey gerçekleşecektir” diye konuştu.

ELAZIĞSPOR CEPHESİ
Elazığspor Teknik Sorumlusu İrfan Saraloğlu, galibiyeti kaçırdıkları için üzgün olduklarını dile getirerek, “Maçı kazanmayı çok arzu ettik ancak beraberlikle ayrılmak zorunda kaldık. Hafta içi çalışmalarımız rakibe göre analiz ettik. İlk 15 dakika oyun kurmakta zorlandık daha sonra toparladık. Kırmızı kart sonrası rakibin temposu arttı. Takımımız yine maçı bırakmadı. Her şeye rağmen Fenerbahçe gibi bir takımla berabere kalmak bizim için sevindirici” dedi.

Elazığsporlu futbolcu Marvin Zeegelaar ise, maç sonu yaptığı değerlendirmede, “Maçın ilk yarısına kötü başladık 1-0 öne geçtik ama 3 puan bıraktık. Üzgünüz, inşallah önümüzdeki haftalarda bunu tedarik etmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Elazığsporlu bir diğer futbolcu Batuhan, iyi bir maç oynandığını vurgulayarak, “Maç iyi başlamadık ama sonra açıldık. İyi bir maç oldu. Biz Elazığspor olarak üzgünüz. Burada 2 puan kaybettiğimizi düşünüyoruz. İnşallah Sivasspor maçından 3 puanla döneriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA