Vanlı Engelliler Engel Tanımıyor

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 2. Lig E Grubu’nda mücadele eden Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü, evinde konuk ettiği Muş Sevgi Engelliler Spor Kulübü takımını 60-30 gibi farklı bir skorla mağlup ettiler.


Ligin ilk yarısını ikinci sırada tamamlayan Van ekibi, ikinci yarının ilk maçını güçlü rakibi Muş ekibiyle yaptı. Muş ekibini evinde ağırlayan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü, maç sonuna kadar üstünlüğünü koruyarak salondan 60-30 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı. Maç sonunda bir değerlendirmede bulunan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, ligin ilk yarısını 2. sırada tamamladıklarını hatırlatarak, “Bu başarımızı devam ettirmek istiyorduk. Çünkü zor şartlarda bu sporu yapıyoruz. Arkadaşlarımız bu takımın başarısı için ellerinden gelenin en iyisini yapmak için bütün gayretleriyle mücadele ediyorlar. Biz ligin devre arasında takımımıza 2 takviye yapmak istiyorduk, fakat beklediğimiz desteği kimseden görmedik. Ligin ilk devresinin son maçında Van Belediye Başkanımız Bekir Kaya’yı ziyaret ettik. Başkan Kaya, bu takım için elinde gelen maddi ve manevi desteği sunacağını söyledi.

Seçim çalışmalarından dolayı kendisiyle sağlıklı görüşemedik, ama gelecek sezon için Van Büyükşehir Belediyse Spor bünyesinde daha iyi imkanlarla destekleyecekleri sözünü verdiler ve yapılacak olan Vanspor genel kurulunda takımımızın Belediye Vanspor bünyesine alınması konusunda kulübümüze söz verdi. İnşallah ilerleyen günlerde tekrar Belediye Başkanımız Bekir Kaya ile bir araya gelip bu takım için nelerin yapılacağı ve ne gibi desteklerin sunulabileceği konusunda bir görüşmemiz olacak. Burada bizleri yalnız bırakmayan ve her zaman desteğini esirgemeyen Van Valimiz Sayın Aydın Nezih Dogan’a ve Belediye Başkanımız Bekir Kaya’ya ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Aslan Sinir’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Takım antrenörü Okan Ebiri ise, güzel bir galibiyet olduğunu belirterek, “Fazla antrenman yapamıyoruz, ama yinede takım ruhuyla oynayarak maçtan galip ayrıldık. İnşallah bu takım daha iyi işlere ve başarılara imza atacaktır. Bir takım sıkıntılarımız var. Yönetim olarak bunları da halledeceğimize inanıyorum. Sporcularımı canı gönülden kutluyorum. Zor şartlarla gelip hiç bir menfaat beklemeden yürekleriyle oynuyorlar. Bu güzel galibiyeti bizlere yaşatan sporcularıma teşekkür ediyorum. Bu galibiyeti, bizleri yalnız bırakmayan engeli engelsiz taraftarlarımıza armağan ediyorum. İnşallah hak ettiğimiz desteği bulup daha basarılı oluruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA