Pierre Jackson Fenerbahçe Ülker'de

Fenerbahçe Ülker, ABD’li guard Pierre Jackson’la sezon sonuna kadar anlaşmaya vardı.


Bugün İstanbul’a gelen Pierre Jackson, Fenerbahçe Ülker - Aliağa Petkim maçını izledi. Kulübün televizyonuna konuşan Jackson, "Öncelikle Türk basketbolunu tanıyıp, sistemi öğrenmeye çalışacağım. İlk hedefim, takımıma katkı yapıp, maç kazanabilmek. Elimden gelenin en iyisini yapacağım" dedi.

Basketbol kariyerine Desert Pines Lisesi’nde başlayan Pierre Jackson, 2010-2011 sezonunda NCAA’in bir alt ligi olan Ulusal Kolej Ligi’nde şampiyonluk yaşadı. Pierre Jackson aynı zamanda sezon sonu şampiyonasında elde ettiği 18.6 sayı 4.4. asist ortalamalarıyla da en değerli oyuncu seçildi.

Üniversite üçüncü sınıfta NCAA’nın prestijli okulları arasında bulunan Baylor’a geçiş yapan Pierre Jackson ilk sezonunu 13.8 sayı, 5.9 asist ortalaması ile bitirdi. Pierre Jackson’ın ön plana çıktığı Baylor sezon sonunda 8’li finallere yükselmeyi başardı. 2012-2013 sezonu öncesinde NCAA Big 12 konferansında yer alan takımların antrenörleri tarafından en dikkat çekici oyuncu seçildi. Pierre Jackson’ın sırtladığı Baylor sezon sonunda New York’ta yapılan National İnvitation Turnuvası finalinde Iowa’yı 74-54 yenerek tarihinde ilk kez bu turnuvayı kazanma başarısı gösterdi. Pierre Jackson turnuvanın ardından en değerli oyuncu ödülüne layık görüldü.

1 Kasım 2013 tarihinde oyuncu NBA Geliştirme Ligi ekiplerinden İdaho ile anlaştı. İdaho forması altında toplam 31 maça çıkan Pierre Jackson 29.1 sayı ortalamasıyla bu alanda 2. sırada yer aldı. Yüzde 33.7 üç sayı ortalamasına sahip olan 23 yaşındaki oyuncu 6.2 asist ortalaması ile de dikkat çekmeyi başardı. NBA Geliştirme Ligi’nde sezonun geri kalan bölümünde en önemli oyuncuların başında bulunan Jackson, İdaho’nun 4 şubat’ta Texas’ı 136-122 mağlup ettiği maçta ise kaydettiği 58 sayıyla NBA Geliştirme Ligi tarihinde bir maçta en fazla sayı atan oyuncu unvanının sahibi oldu.

Kaynak: İHA