Trabzonspor Hami Mandıralı İle Yola Devam Edecek

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında deplasmanda Juventus'a 2-0 mağlup olmasına rağmen oynadığı futbolla büyük bir beğeni kazanan Trabzonspor'da, Mustafa Akçay'ın istifasından sonra takımın başına geçen teknik sorumlu Hami Mandıralı tam not aldı.


Trabzonspor'un efsane futbolcuları arasında yer alan ve teknik direktör Mustafa Akçay'ın istifasının ardından takımın başına teknik sorumlu olarak geçen Hami Mandıralı, çıktığı Kardemir Karabükspor ve Juventus maçlarında takıma oynattığı futbolla tam not aldı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu, Juventus karşısında takıma oynattığı dik futbolla ve İtalya devi karşısında sıkıntılı süreçte sergilenen performasından dolayı Mandıralı ile yola devam etme düşüncesini sağlamlaştırdı. Hacıosmanoğlu, İtalya'dan Türkiye'ye dönüş yolunda yönetim kuruluna Hami Mandıralı ile yola devam edecekleri yönündeki düşüncesini yineledi.

"TRABZONSPOR'DA JUVENTUS'U ELEME ŞANSIMIZ VAR"
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, İtalya'da oynadıkları futbolla Juventus'u eleme şanslarının olduğunu belirterek, "Bana göre rakibimizin ciddi pozisyonu yok. İlk golü şansız bir şekilde yedik. 2. gol ise bireysel hata, bizim pozisyonlarımız var. Ama Juventus önüne düşen fırsatı iyi değerlendirdi. Biz değerlendiremedik. Aramızdaki tek fark buydu. Tecrübe bu maçta ön planda yer aldı. Hakem kararı ise bizi yıktı. Pozisyon 6. hakemin gözünün önünde oluyor. Hadi o göremiyorsa yan hakemin, (devam et) demesi lazım. Veyahut göremiyorsan dışarı çıktığına nasıl kanaat getiriyorsun? Talihsizlik diyelim. Önümüzdeki Perşembe günü aynı futbolu oynarsalar, seyircinin de desteğini alırlar. Juventus'u yenebileceklerini gösterdiler. Yeter ki kendi oyunumuzu oynayalım" ifadesini kullandı.

"TRABZONSPOR YENİ BİR TEKNİK DİREKTÖR KAZANSIN İSTİYORUZ"
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik sorumlu Hami Mandıralı ile yola devam edeceklerini belirterek, "Hami Mandıralı'ya olan güvenimiz tam. Karabükspor ve Juventus maçlarındaki duruşu bizleri memnun etmiştir. Kimse anasından teknik direktör doğmuyor. Onun da bir geçmişi var. Yıllarca üst düzey futbol oynadı. Avrupa'da bizi temsil etti. Deneyimi de var. Hep beraber yardımcı olalım, Trabzonspor yeni bir teknik direktör kazansın. Bu konuda camiaya da büyük görevler düşüyor" dedi.

ONUR, "JUVENTUS KARŞISINDA GOLLERİ KENDİMİZ YEDİK"
UEFA AVrupa Ligi'nde Juventus'a 2-0 mağlup olan Trabzonspor'da gecenin en başarılı isimlerinden Onur Kıvrak, Trabzon'da oynanacak olan maçta ellerinden geleni yapaçaklarını söyledi.

Onur, "1-0 yenik durumda maçı götürüyorduk ve girdiğimiz pozisyonlar da var. Bir golümüz verilmedi. Çok kötü bir gol yedik ve hatta bugün golleri kendimiz yedik diyebiliriz. Juventus iyi bir takım ve ciddi futbolcuları da var. Bugün iyi mücadele ettik. 1-0 bitirsek daha avantajlı olurduk. Kader, kısmet" ifadesini kullandı.

Hakem kararlarından şikayetçi olan başarılı file bekçisi, "Bu sene hem ligde hem de yurt dışında hakemler bizi sevmiyor. Bilmiyorum kendimizi nasıl sevdireceğiz? Şirinlik mi yapmamız gerekiyor? Diğer takımlar şirinlik yapıyor seviyorlar, bizi sevmiyorlar. Bu böyle devam etmeyecek" dedi.

Onur, "İkinci maç çıkıp elimizden geleni yapacağız. Kendi evimizdeyiz ama istediğimiz zaman iyi mücadele ettiğimizi bugün gösterdik. Orada da elimizden geleni yapacağız. Tabi ki 2-0 ciddi bir skor" şeklinde konuştu.

OLCAN ADIN TARAFTARA TEŞEKKÜR ETTİ
Trabzonspor'un başaralı futbolcusu Olcan Adın, müsabakanın 71. dakikasında yaşanan pozisyonda topun tamamının çıkmadığını söyledi.

Olcan Adın, pozisyonu tekrar izlediklerinde topu tamamının çizgiyi geçmediğini belirterek, "Pozisyonun tekrarını izlediğimizde topun tamamının çizgiyi geçmediği görülüyor. Ancak takdir hakkı hakemin. Onlar daha net görüyorlar. Bizim için talihsiz bir andı. Maç bizim açımızdan kötü oldu. Yediğimiz 2. gol umudumuzu kırdı. Başa baş bir mücadele oldu. Onlar kadar mücadele ettik. Artık rövanşta elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Takım arkadaşlarımı verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. İtalya'ya gelen ve bizi 90 dakika destekleyen Trabzonspor taraftarına da teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA