Mandıralı Açıklaması

UEFA Avrupa Ligi'nde Juventus'a deplasmanda 2-0 mağlup olan Trabzonspor'da teknik direktör Hami Mandıralı, rövanş maçını mutlaka kazanmak istediklerini söyledi.


Kalitelerine yakışan bir futbol sergilediklerini ve oyunun genelinde iyi mücadele ettiklerini belirten Mandıralı, "Bizim orada horon dik oynanırdı, biz de bugün Juventus karşısında futbolu dik oynadık. Biz yakaladığımız fırsatlarda atamadık, onlar attı, futbolda böyle talihsizlikler oluyor. Oyuncularımız oyundan hiç kopmadı; özellikle ikinci yarı, değişikliklerden sonra kontra ataklar yakaladık, fakat sonuçlandıramadık. Arkasından talihsizce ve bireysel hatadan yediğimiz bir gol var. Genelde galibiyetten sonra oyuncular kutlanır ancak ben bugünkü mücadelelerinden dolayı bütün oyuncularımı kutluyorum. Juventus gibi bir takıma karşı, özellikle ikinci yarı, atak üzerine atak oynamak kolay iş değil" dedi.

Futbolun her türlü sonuca açık bir oyun olduğunu ve bu nedenle çok sevildiğini hatırlatan bordo-mavili teknik adam, "Burada 2-0 yenildiğimiz gibi Trabzon'da onları 3-0 yenebiliriz. Özellikle ikinci yarı Juventus'u baskı altına aldık ve 2 en iyi oyuncularını oyuna aldılar, demek ki bizden çekindiler, korktular. Maçın başında ise Juventus bize çok baskı yapmamasına rağmen biz biraz panikledik. Oyuna başladığımız 3'lü orta saha kurgusu Pirlo önderliğindeki rakip orta saha kurgusuna uygundu ancak işler istediğimiz gibi gitmeyince değişikliğe gittik.Tek eksiğimiz goldü, onu da Trabzon'da atacağız inşallah" ifadesinde bulundu.

Hami Mandıralı, Trabzonspor'un verilmeyen golü için ise, "Televizyonda gördüm ki topun tamamı dışarı çıkmamış. Verilmeyen net bir golümüz var. Verdiğiniz emeğin karşılığını almak istiyorsunuz tabii. Hakemin kararı yüzünden canınız yanıyor. 5. ve 6. hakem konusunda geçen hafta Türkiye'ye mesaj vermiştik, şimdi de UEFA'ya mesaj vermiş olalım" diye konuştu.

ANTONIO CONTE: "TRABZONSPOR KONTRA ATAĞA İYİ ÇIKAN BİR EKİP VE KALEMİZDE TEHLİKELER YAŞADIK"
Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte ise, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında gülme krizine tutuldu.

Bir Türk basın mensubunun rövanş maçı için, "Trabzon'da kar yağıyor" demesi üzerine gülme krizine tutulan Conte, "Bir daha mı, hayır" yorumda bulundu ve İtalyan basın mensuplarına dönüp, "Beni güldürmek için Türkiye'den mi gelmeleri gerekiyordu" diye sordu.

Maçın ilk yarısında yakaladıkları fırsatları değerlendirmiş olmaları gerektiğine değinen Antonio Conte, "İkinci yarı bir gol daha istedik ve ben de son 20 dakika 3 forveti sahaya sürerek risk aldım. Bu sayede pozisyon bulduk ancak aynı zamanda takımın boyu uzadı. Trabzonspor kontra atağa iyi çıkan bir ekip ve kalemizde tehlikeler yaşadık. Tur şansımızı yüzde 50 olarak görüyorum" dedi.

Trabzonspor'un bahsedildiği gibi kendi taraflarından bilinmeyen bir ekip olmadığına değinen Conte, "Rakibimiz ilk defa Avrupa Kupaları'na katılmıyor. Elbette ki onları iyi tanıyoruz. Avrupa Ligi grubunu Lazio'nun önünde bitirdiler. Zokora, Bosingwa, Adrian, Olcan ve bugün sahada olmayan Maluda gibi uluslararası tecrübesi olan çok iyi oyuncuları var. Bizim takımımızda da Pirlo, Buffon ve Tevez haricinde Avrupa Ligi tecrübesi olan oyuncu pek yok" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA