Juventus-trabzonspor Maçının Ardından

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, "Juventus karşısında futbolu dik oynadık" dedi.

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında deplasmanda Juventus'a 2-0 mağlup olan Trabzonspor'da, teknik sorumlu Hami Mandıralı, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Bugün için futbolu dik oynayacağız dedik. Bizim orada horon dik oynanır. Bugün Juventus karşısında futbolu dik oynadık. Oyunun genelinde kalitemize yakışır futbol sergiledik. Oyuncularımız olağanüstü mücadele ettiler" diye konuştu.

Futbolda zaman zaman talihsizlikler yaşanabildiğini dile getiren Mandıralı, "Biz yakalayınca atamıyoruz, onlar yakalayınca atıyorlar. Oyuncular hiç oyundan kopmadı. Özellikle ikinci yarı değişiklilerden sonra kontrataklar yakaladık ama sonuçlandıramadık. Arkasından talihsiz, bireysel hatadan kaynaklanan ikinci gol geldi. Bizde genelde maç kazanıldıktan sonra kutlanır ama ben oyunlarından ötürü tebrik ediyorum onları. Elimizden geleni yaptık. Sonuçta karşımızda Juventus vardı" ifadesini kullandı.
Mandıralı, "İkinci maç için umudu yokmuş gibi anlaşıldığını" ifade eden bir gazeteciye ise şu yanıtı verdi:
"Onlar nasıl 2-0 yendiyse, biz de onları orada 3-0 yeneriz. Futbol bu yüzden kitleleri peşinden sürüklüyor. Sonucu açık bir oyun. Bugün takım olarak güzel şeyler yaptık. İkinci yarı Juventus gibi bir takımı baskı altına aldık. Dikkat ederseniz, iki önemli oyuncusunu oyuna aldı. Demek bizden çekindiler, korktular ki böyle değişiklik yaptı. Ben ondan dolayı oyuncularımı kutladım."
Maç sonrası bazı taraftarların sergilenen futboldan memnun olduğunu kendilerine aktardığına da değinen Hami Mandıralı, ellerindeki mevcut kadroyla en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Juventus karşısında sahaya çıkan kadroda 7 oyuncunun defansif özelliklerde olduğunun hatırlatılması üzerine Mandıralı, "Juventus, İtalya'nın lideri. Aslında bize çok baskı yapmadılar. Biz başlarda biraz panik yaptık. Üçlü orta saha oynamamız, defans ağırlıklı gözükse de Pirlo'nun önderliğinde atılan paslarla forveti desteklemesi nedeniyle bu oyun düzeniyle saha çıktık. Onu göze almak durumunda kaldık. Sonradan değişiklikleri yapmak zorunda kaldık, çünkü istediğimiz gibi gitmedi" değerlendirmesinde bulundu.
İtalyan takımının bir dünya devi olduğunun altını çizen Mandıralı, "Kimse bunu gözardı etmesin. Juventus karşısında bu kadar cesurca futbol oynamak, özellikle ikinci yarı atak üstüne atak yapmak bunlar kolay şeyler değil. Bunları bugün takımımız başardı. Bugün eksik olan goldü. İnşallah onu da ikinci maçta atarız" dedi.

-UEFA'ya mesaj-
Mandıralı, karşılaşmada buldukları golün yardımcı hakemler tarafından iptal edilmesini eleştirerek, UEFA'dan 6. hakem uygulamasını gözden geçirmesini istedi.
Trabzonspor'un Olcan ile bulduğu ancak daha önce topun aut çizgisini geçtiği yönünde hakemin karar vermesi nedeniyle gol değeri kazanmayan pozisyon ile kendisinin UEFA'nın 6. hakem uygulamasını geçen hafta eleştirdiği anımsatılan genç teknik adam, "UEFA da 6. hakemleri gözden geçirmeli. Tabii insanın canı yanıyor, emek veriyorsunuz. Televizyonda gördüm, top tam çıkmamış. Verilmeyen bariz bir golümüz var. Bir hakemin yanlış kararı yüzünden canımız yanıyor. Türkiye'de mesajı verdik, UEFA'ya da vermiş olalım" diye konuştu.

Kaynak: AA