Enoh'un Amacı Performansını Artırarak Dünya Kupası'nda Oynamak

Medical Park Antalyasporlu Eyong Enoh, "Milli takıma seçilebilmem için sürekli oynamam gerekiyor. Dünya Kupası'nda forma giyebilmek için savaşçı olmam, kendimi daha fazla geliştirmem lazım" dedi.

Devre arasında Hollanda'nın Ajax takımından Medical Park Antalyaspor'a transfer olan Kamerunlu futbolcu Eyong Enoh, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Kamerun'da çok genç yaşta futbol oynamaya başladığını belirten Enoh, 18 yaşında Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde futbol hayatına devam ettiğini, oradan Güney Afrika'da Ajax Cape Town'a, ardından Hollanda'nın Ajax takımına transfer olduğunu söyledi.

Kariyerinde birçok transfer öyküsünün bulunduğunu dile getiren Enoh, 2013 yılında da İngiltere'de Premier Lig'de Fulham'da 6 ay kiralık oynadığını kaydetti.

Herkesin futbol kariyerine karar vermesi gerektiğini vurgulayan Enoh, "Ajax'ta geleceğimin olamayacağını düşündüğüm için alternatif kulüplere bakmaya başladım. Benim için çok büyük fedakarlıklar yapan ve çok ilgi gösteren Antalyaspor'u seçtim. Futbolu çok seviyorum. Bu nedenle kendimi futbola verebiliyorum. Sahada istediğiniz her şeyi verdiğiniz zaman taraftar da mutlu oluyor. Taraftar mutlu olduğu zaman, bu size daha çok güç veriyor ve daha çok çalışıyorsunuz. Ancak şu an daha fazla savaşmamız ve ligdeki durumumuzdan kurtulmamız gerekiyor" diye konuştu.

Hollanda ile Türkiye ligleri arasında taktiksel, oyun dizilişi, oyun anlayışı konusunda fazla fark bulunmadığını ifade eden Enoh, şöyle devam etti:
"Türkiye'de kulüpler ismi olan oyuncuları transfer etmeyi tercih ederken, Hollanda'da yeteneği olan genç oyuncuları çıkarmayı daha çok kendilerine uygun buluyorlar. O yüzden Hollanda'daki kulüpler, transfere para harcamak yerine daha çok altyapıya yatırım yapıyor. Ancak bana göre hem tecrübeli oyuncu transfer etmelisiniz hem de altyapıdan oyuncuyu yetiştirmelisiniz. Bu iki kombinasyonu birleştirmelisiniz."
- 2014 Dünya Kupası
Enoh, 2014 Dünya Kupası'nın yaklaştığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
"Milli takıma seçilebilmem için sürekli oynamam gerekiyor. Dünya Kupası'nda forma giyebilmek için savaşçı olmam, kendimi daha fazla geliştirmem lazım. Brezilya'ya milli takım olarak savaşçı bir takımla gideceğiz. Şu an favori bir takım olduğuna inanmıyorum. İnsanlara sorduğunuz zaman ev sahibi Brezilya, Almanya, İspanya, İtalya'nın favori olduğunu söyleyeceklerdir, ancak biz de oraya savaşmak için gidiyoruz."
Çok değişik ve zorlu bir grupta bulunduklarını ifade eden Enoh, ev sahibi Brezilya, Meksika ve Hırvatistan ile aynı grupta mücadele edeceklerine işaret etti. Ev sahibi olduğu için Brezilya'nın üzerinde baskı olacağını dile getiren Enoh, "Dünya Kupası'nda ikinci tura çıkabilirsek bizim için güzel bir başarı olacaktır. Grubu geçersek her şeyin olması mümkün" ifadesini kullandı.
Türk Milli Takımı'nın yanı sıra pek çok kaliteli takımın da Dünya Kupası'na gidemediğini anlatan Enoh, Türk Milli Takımı'nın çok iyi kadroya sahip olduğunu, ancak kaliteli kadroların iyi performans yakaladıktan sonra düşüş yaşayabileceğini belirtti.

Enoh, Türkiye'nin yeniden yapılanma sürecine girdiğini, yakında yine iyi performans yakalayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA