Bursaspor - Çaykur Rizespor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Bursaspor sahasında Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etti.

Maçın ardından her iki takımın teknik adamları ve futbolcuları açıklamalarda bulundu

Zor bir müsabakaya çıktıklarını dile getiren Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, “Geçen hafta Rizespor sahasında 5-1 kazandı. Yeni bir hocayla motive olarak buraya geldiler. Önemli anlarda oyunu bizim yönümüze çevirmeyi bildik. Şansımız da bizim yanımızdaydı. Kulübümüzün etrafında olan bu durumda takımımız 3 puanla iyi cevap verdi. Müsabaka içerisinde zaman zaman pas yüzdemiz iyi değildi. Gol pozisyonları gole çeviremedik. Takım içerisinde güzel beraberlik ve iyi takım ruhu var. Önümüzdeki haftalarda bunlar da sonuçlara endekslenecek. İlk golümüzde Caja güzel bir asist yaptı ve Belluschi güzel bir gol attı. Gol pozisyonlarımız var. İbrahim Öztürk bugün çok iyi performans ortaya koydu. Önümüzdeki müsabakalara bakmamız gerekiyor” dedi.

“ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞMALAR OLUYOR”
Bu zamana kadar pek çok şey yaşadığını ifade eden Daum, “Şimdiye kadar bunu yaşamadım. Bursa'da yeni yaşıyorum. Bizi destekleyen taraftarlar var. Ama bir grup var, inanılmaz derecede protesto ediyor. Zor şartlar altında çalışma oluyor. Bursaspor'un köklü bir kulüp olduğunu düşünüyorum. Bayan taraftarların bize destek vermesini hoşnutla karşılıyoruz. Çok sevindik ve güzel bir atmosfer oluşturdular. Birazcık da hayal kırıklığına uğradım durumlar oldu. Saf ve temiz bayanlar ile çocuklar orada. 'Yönetim istifa' diye tepki gösteriyor. Bu pedagojik açıdan, eğitim açısından ne doğru bilemem. Ben kimseye burada bir tavsiye ve kendi çocuklarınızı nasıl eğiteceğiniz konusunda öğretmen olarak karşınıza çıkmak istemiyorum. Bu beni çok üzüyor. 6-8 yaş küçük çocuklar yönetim istifa diye bağırması beni üzüyor. Ben bunları kendi çocuklarımdan kesinlikle görmek istemiyorum” diye konuştu.

FERNANDAO: “BU GALİBİYETİ SERİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”
İhtiyaçları olan bir galibiyet aldıklarını vurgulayan yeşil-beyazlı oyuncu Fernandao, “Uzun süredir beklediğimiz bir galibiyetti. Sahada kahramanca savaşan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Önümüzde yeni bir hafta var. Daha iyi çalışıp, bu galibiyeti seri haline getirmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

“İLK DEFA BÖYLE ATMOSFERDE OYNADIM”
Bir gazetecinin 'Daha önce hiç bayan taraftarlara oynadınız mı?' sorusuna Fernandao, "Ben ilk defa böyle bir atmosferde oynadım. Etkileyiciydi ve takıma çok destek verdiler. Bizim için itici güç oldular. Galibiyetimizi onlara hediye ediyoruz" cevabını verdi.

CAJA: “ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARI KAZANMAK İSTİYORUZ”
Maçın zor geçeceğini bildiklerini dile getiren Caja, şöyle konuştu:
“Zor bir maç olduğunu biliyorduk. Soyunma odasında iyi bir atmosferimiz var. Sahaya çıktığımızda topu ileriye taşımak ve bitirme konusunda sıkıntılar çekiyorduk. Bugün bunu daha iyi yaptık ve kazandık. Şimdi önümüzde maçlar var onları kazanmak istiyoruz.”
Taraftarlar hakkında sorulan soruya Caja, “Ben de etkileyici olduğunu düşünüyorum. Sesler biraz daha inceydi ve arada çığlıklar geliyordu. Bu Bursaspor'un sadece erkek taraftarı olmadığını gösteriyor. Gerçekten çok etkileyiciydi” şeklinde cevapladı.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Karşılaşmayı değerlendiren Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, "Maalesef 2-0 mağlup olduk. Buraya çok ümitli geldik. Ama ortada çok kötü futbol yoktu. İyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Çok kötü gol yedik. İkinci gole kadar çok baskılıydık. Onları yapabilseydik, Bursaspor'u zora sokabilirdik. Gol pozisyonları değerlendirmemiz lazım. Futbolun işi gol. Golü bulamazsanız 2-0 mağlup olursunuz. Takımımızı moral olarak üst seviyede tutmamız gerekiyor. 12 haftada daha var ve 5-6 tane maç almamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Ayrıca Tütüneker, Lua Lua ve Engin Baytar'ın da yokluklarını hissettiklerini söyledi.

Bursaspor'u tebrik eden Oboabona, "Biz buraya 3 puan almak için gelmiştik. Maçtan mağlup olmamamız gerekiyordu. Artık çok çalışıp, önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyor" diye konuştu.

EREN ALBAYRAK: "ÖNÜMÜZDE 12 TANE FİNAL MAÇI VAR"
Eren Albayrak ise karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:
"2-0 mağlup olduk. Geçen haftadaki oyunu hücum tarafına iyi yansıtamadık. İstemediğimiz bir sonuç oldu. Geçen hafta güzel galibiyet almıştık. Bunu devam ettirmek istiyorduk, olmadı. Üzgünüz. Bundan sonra 12 tane final maçımız var. Bunları en iyi şekilde tamamlayıp, istediğimiz yerlere gelmek istiyoruz."

"BENİM İÇİN DUYGUSAL MAÇ OLDU"
Bursaspor'un kendisinde özel bir yeri olduğunu ifade eden Albayrak, "Benim için Bursaspor çok özel. Ben burada büyüdüm ve futbola başladım. Bir yerlere vardıysam Bursaspor sayesinde oldu. Benim için duygusal bir maç oldu" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA