Anadolu Efes - Fenerbahçe Ülker Maçının Ardından

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 7. hafta karşılaşmasında Anadolu Efes, kendi evinde Fenerbahçe’ye 63-71 mağlup oldu.


Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Efes Başantrenörü Vaggelis Aggelou, Fenerbahçe’yi tebrik ederek, "Maça akıllı oynayarak başladık. Oyunun kontrolü bizdeydi. Rakibe yüzde 73’lük isabet yüzdesi verdik. Bu ilk yarı için kötüydü. 3. periyottaki mücadelemiz ilk yarıdaki kadar iyi değildi ama periyodu bir sayıyla geride kapatmayı başardık. Son periyodun son 4,5 dakikasında hiç akıllıca oynamadık. Savunmada ve hücumda hiç akıllı seçimler yapamadık. Euroleague’de sadece istek ve savaşçı bir oyun yetmez. Çok iyi konsantrasyon ve savunmada iyi iletişim de çok önemli. Son 4,5 dakikadaki oyunla zaten kazanmayı hak etmedik. Her maçımız bir ders, bir daha ki maçlarda hata yapmamak için ders çıkarmamız gerekiyor. Oyuncularıma da söyledim. İstedik ve iyi mücadele ettik ama bu şekilde kaybetmemeliydik. Yolumuza devam etmeliyiz. Şimdi önümüzde bir lig maçı ve Euroleague’de oynayacağımız Barcelona maçı var. Bu maça konsantre olmalıyız” dedi.

FENERBAHÇE CEPHESİ
Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ise, bu akşam takımının sergilediği oyundan memnun olmadığını ifade ederek, “Hem Anadolu Efes hem de bizim için çok önemli bir maçtı. Önümüzde daha uzun bir yol var. Daha 7 maçımız var. Herkesin şansı olduğuna inanıyorum. 7 galibiyetli bir takım var. Onun dışında herkesin galibiyetleri var. Kazandığımız için çok mutluyum. Oyuncularımın mücadele ve agresifliğinden de mutluyum. Ama oyunun genelinde çok kötü oynadık. Euroleague’de iyi sonuçlar istiyorsak, böyle oynamamamız gerekiyor. İleride bu şekilde oynarsak çok zorlanacağız. Oyuna çok kötü başladık, çok yavaştık, enerjimiz yoktu ve rakibimizin kolay sayı bulmasını sağladık. Tüm taraftarlara teşekkür ediyorum. Müthiş destek verdiler. Çok güzel bir atmosfer vardı. Onları Olimpiakos maçına da bekliyorum. Bizim için çok önemli bir maç. Ayrıca Anadolu Efes’e de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA