Şampiyonlar Ligi Gecesi

Şampiyonlar Ligi 2. Tur mücadelelerinde bugün oynanan karşılaşmalar nefesleri kesti.

Arda Turan’lı Atletico Madrid, deplasmanda Milan’ı 1-0 mağlup ederken, Mesut Özil’li Arsenal ise Bayern Münih’e kendi evinde 2-0 mağlup oldu.
Şampiyonlar Ligi 2. Tur müsabakaları bugün oynanan iki karşılaşma ile devam etti. Devler Ligi’nin son şampiyonu Bayern Münih, deplasmanda Arsenal’i 2-0 yendi. Karşılaşmanın 8. dakikasında Arsenal adına bir penaltı kaçıran Mesut Özil, adeta maçın kaderini değiştiren isim oldu. Maçın 37. dakikasında Arsenal kalecisi Szczesny’ni, ceza sahası içerisinde Robben’e yaptığı faul sonrası kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bayern Münih, 10 kişi kalan Arsenal’i Kross ve Müller’in golleriyle 2-0 mağlup etti. Bavyera ekibi bu skorla, çeyrek finalin kapısını aralamış oldu. Geçen sene 2. Tur’da Arsenal’e yine aynı kabusu yaşatan Bayern Münih bu sene de geleneğini bozmadı.

Milli futbolcu Arda Turan’ın da formasını giydiği Atletico Madrid, bu akşam Şampiyonlar Ligi 2. Tur mücadelesinde Milan’a konuk oldu. Madrid ekibinin yıldız futbolcusu Diego Costa’nın 83. dakikada kaydettiği gol ile 1-0’lık skorla sahadan galip ayrılan Arda ve arkadaşları, çeyrek final öncesi deplasmanda avantajlı bir skor elde ederek, çeyrek finale çıkma adına büyük şans yakaladı.

Öte yandan, Şampiyonlar Ligi son 16'da oynanan 4 maçta da deplasman takımları galip geldi ve ev sahibi takımlar golle tanışamadı.

Kaynak: İHA