Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Samsunspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasından 1-0 üstün ayrıldı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, deplasmandan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Bu tür maçlar bizim açımızdan kolay maçlar değil zor bir maç. İnanıyorum Gaziantep Büyükşehir Belediyespor açısından kolay değil. Çünkü puan durumuna baktığımızda çok iç açıcı durumda değil. Benim memleketim benim takımımda sayılır ama profesyonellik bu dolayısıyla ilk yarı bulmuş olduğumuz gol bizi galibiyete taşıdı. İyi mücadele ettik. Özellikle iyi savunma yaptık. Rakip çok pas yapmasına rağmen, iyi oynuyor gözükmesine rağmen, gol yememek çok önemliydi. Gol yemedik ve atmış olduğumuz bir golle de galip gelmeyi başardık. Çünkü bizim yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla iyi savunma yapan oyuncularımı kutluyorum. Arzu ve istekleri iyiydi. Zaten önemli olan arzu, istek ve hırs bunu sahaya yansıttılar. Ama çok iyi oynadık şeklinde düşünmek doğru değil. Çünkü biz sadece hedefe oynuyoruz. Nasıl galip gelebiliriz onu düşünüyoruz. İyi savunma yaptım mı bir tane veya iki gol pozisyonu bulabilirsin ve bunun birini gole çevirdik. Dolayısıyla galip geldik oyuncularımı kutluyorum” dedi.

Samsunsporlu oyuncu Taha, hedefledikleri üç puanı aldıkları için sevinçli olduklarını belirterek, “Gaziantep deplasmanı her zaman zor bir deplasman olmuştur. Bunun bilinciyle geldik Antep’e iyi bir mücadele ile üç puan aldık ilk yarı bulduğumuz golle belki daha farklı skor yakalayabilecek pozisyonlar bulduk, değerlendiremedik. Biz hedeflediğimiz üç puanı aldık. Çok mutluyuz. Şimdi daha iyi bir konuma geldik. Bunu ligin son maçına kadar devam ettireceğiz inşallah” diye konuştu.

Samsunsporlu bir diğer oyuncu Zafer de zor bir deplasman maçından galibiyetle ayrıldıklarına değinerek, “Ben bu galibiyetten dolayı bütün arkadaşlarımı ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu deplasmanın zor deplasman olacağını biliyorduk. Çünkü bu ligin en tecrübeli takımlarından bir tanesi Büyükşehir Belediyespor ama zor olmasına rağmen biz bu maçı kazanmayı bildik. Bu saatten sonra telafisi olmayan maçlar var. İyi veya kötü oynayın fark etmez önemli olan galibiyet. Şampiyonluk yolunda umarım gülen taraf biz oluruz. Herkese hayırlı olsun galibiyetimiz” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hasan Özer, mağlup oldukları için üzüldüklerini belirterek, “Evimizde zorlu bir karşılaşma yaptık. Ligin üst sıralarını kovalayan bir takıma ile karşı karşıya geldik. Oyuna Ferdi'nin sakatlığı ile başlamak, 10 kişi kaldığımızda da golü yemek gerçekten büyük handikaptı bizim takım açısından. Ardından Abdullah’ın 30. dakikada sakatlanması erken iki değişiklik yapmak bütün planlarımızı altüst etti. Baskın görünmemize rağmen yine de net pozisyonlarımız yoktu. Ama takımın istek ve arzusu yerindeydi. Ama istediğiniz kadar baskı kurun bunu sonuca çeviremediğiniz zaman ne yazık ki mağlubiyet kaçınılmaz oluyor” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Murat, önemli bir galibiyeti kayıp ettiklerini kaydederek, “Önemli bir karşılaşmayı kaybettik bunun için üzgünüz. Yine alışkanlığımız ilk yarı dakika 5 olmadan gol yedik. Rakip de dakika 5'de gol attıktan sonra 85 dakika savunma yaptı. Yakaladığımız pozisyonlar oldu ama bunları değerlendiremedik. Bu lig de geriye düştüm mü çok zorlanıyorsun. Biz de bunu yaşıyoruz. Sürekli geriye düşen takım biz oluyoruz. Bir türlü öne geçemiyoruz. Oynayan takım biziz. Samsunspor 90 dakika kendi sahasına oynadı. Olmayınca olmuyor” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Erhan, ilk yarı erken bir gol yediklerini aktararak, “Samsun erken dakikada gol buldu. Maçta iyi oynadık ama 1-0 mağlup olduk. Zaten Samsunspor ilk 6’dalar. Kötü oynayıp da galip gelmeyi biliyorlar. Biz ne kadar iyi oynadık desek de artık galip gelmemiz lazım çünkü alt takımlar bize yaklaştı. Buca deplasmanından kötü bir sonuçla döndüğümüzde artık bizi düşme hattında gösterecekler. Bunun için artık galip gelmemiz gerekiyor. Bir galibiyette değil artık seri yapmamız lazım. Çünkü ligin alt taraflarından biraz da olsa kurtulalım diye” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA