Samsunspor - Tekden Denizlispor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 23. haftasında Samsun’da oynanan Samsunspor-Tekden Denizlispor maçını ev sahibi takım 2-0 kazandı.

Maçın ardından her iki teknik adam ve oyuncular maçı değerlendirdi.
Maçı değerlendiren Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, “Kazanmak güzel bir şey. 3 puan çok değerli. Gol atmak çok değerli, özellikle bunu ilk yarı değerlendiremedik. Bize gelen takım çok daha konsantre olmuş, arzu ve isteklerini son noktasına kadar harcamaya çalışıyorlar. Kapanan takımlar oluyor. Bunlara da saygı duymak gerekiyor. Rakiplerimiz kontra ataklarla gol bulmaya çalışıyorlar. Maçın ikinci yarıda özellikle gole kadar sıkıntılar yaşadık. Golden sonra rakip takım açıldı. Uzun zamandan beri Ekigho gol atmıyordu. Denizlispor maçında sakatlanmıştı ve tekrar Denizlispor maçında çıkış yakaladı. Uzun zaman sonra gol attığı için mutluyum. İnşallah bunun devamı gelir. Biz tek tek kazanmaya devam edeceğiz. Fakirin tavuğu tek tek yumurtlarmış, biz de tek tek kazanacağız. Bu maçı kazandığımız için oyuncularımı kutluyorum. 3 puan altın değerinde bir puan. Üst sıraları zorluyoruz. Şuana kadar transferle ilgili bir hamlemiz olmadı. Bulabilirsek neden olmasın. Zor kazandık” dedi.

Ligin ikinci yarısında galip gelmenin daha zorlaşacağını ifade eden Samsunsporlu oyuncu Erdem Şen, “İkinci yarı galip gelmek daha da zorlaşacak, bunun bilincindeyiz. Denizlispor ilk yarı iyi oynadı. İkinci yarıya daha çok gol pozisyonuna girmeye çalıştık. İkinci yarı daha özgüvenle oynadık ve golleri bulduk” diye konuştu.

Maçın 2 golünü atan Samsunsporlu oyuncu Ehiosun Ekigho, “Öncelikle bizim için 3 puan önemliydi ve kazandık. Beklediğimiz gibi ilk yarı geçmedi. Denizlispor’un da kaybedecek bir şeyi olmadığı için bu takıma karşı oynamak zordu ama üstesinden geldik. Maçın öneminden farkındaydık. Mücadele ettik ve başardık. Bende bu maçta 2 gol attığım için mutluyum. Bize her zaman inandıkları için taraftarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

TEKDEN DENİZLİSPOR CEPHESİ
İki takımında iyi mücadele ettiğini belirten Tekden Denizlispor Teknik Direktörü Özcan Bizati, “Güzel bir atmosferde seyircilere güzel bir maç seyrettirdik. Maça sonuç olarak baktığımızda 2-0 kaybettik. Her iki takımda maçı güzelleştirdi. Var olmayan şeyler oluşturuldu. Ülkemizde biliyorsunuz, geçen haftalardan ağlamalardan kaynaklanan bazı hatalar ve olmayan şeyler ülkemizde oluşturuluyor. Tek şikayet ettiğim konu budur. Samsunspor bizi yendiği için kutluyorum” dedi.

Maça ilk yarı iyi başladıklarını ifade eden Tekden Denizlisporlu oyuncu Ömer Kandemir, “Kazanacağımızdan emindik. Buradan hedefimiz puan ya da puanlarla dönmekti. 2 basit hatadan dolayı gol yedik” şeklinde konuştu.

Mağlup geldikleri için üzgün olduğunu belirten Tekden Denizlisporlu oyuncu Cihan Özkaymak, “Duran top ve penaltıdan gol yedik. Bu hafta galip ya da beraberlik istiyorduk olmadı” diye konuştu.

Kaynak: İHA