Mancını Açıklaması

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında, Galatasaray’ın Bursaspor’u 6-0 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Roberto Mancini, “Deplasmanlarda göstereceğimiz performanslarla daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi.


Bugün iyi oynayan bir Galatasaray olduğun vurgulayan Mancini, “Aslında Gaziantep maçına bakılınca çokta kötü bir Galatasaray yoktu sahada. Umarım bundan sonra deplasmanlarda bu oyunun aynısını sahaya yansıtabiliriz” diye konuştu.

İtalyan teknik adam, takımla 1 senedir beraber olmadığını hatırlatarak, “3 aylık bir periyod var takımla birlikte geçirdiğim. İlk defa böyle iyi oyun oynayan Galatasaray yok. Daha öncede iyi oynadığımız çok maçlar oldu. İyi oynayan bir Galatasaray uzun süredir var. Deplasmanlarda göstereceğimiz performanslarla daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Transferler konusunda da açıklamalarda bulunan Roberto Mancini, yarını beklemeyi tercih ettiğine değinerek, “Şuan yanımızda olmayan bir futbolcu için konuşmak doğru olmaz. Transferin bitmesine 1 gün var. Gelişmeler olacaktır. Semih’in ise ciddi bir sorunu yok” şeklinde konuştu.

MELO: “GALİBİYETE AÇ BİR TAKIM VARDI SAHADA”
Galibiyet aldıklarını için şükrettiğini dile getiren Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo, “Bu maçın bizim için önemli bir fırsat olduğunu biliyorduk. Galatasaray takımının sahanın içerisindeki duruşu çok önemliydi. İlk dakikadan itibaren bunun olması takımımız adına çok sevindirici. Bugün benim bireysel performansımdan ötürü takım performansımız önemliydi. Bugün aile olarak galibiyete aç bir takım vardı sahada. Maç içerisine baktığımız zaman Sneijder’in golleri vardı ve Ceyhun top kapıyor yani sahada savaşan bir Galatasaray vardı. Sürekli sahada mücadele içerisinde tam bir aile gibi galibiyete aç bir takım vardı. Galatasaray’ın duruşu ve maça yaklaşımı bizim için gerçekten çok önemliydi” açıklamalarında bulundu.

“ARADAKİ PUAN FARKINI GİDERMEMİZ GEREKİYOR”
Melo, bugün çok mutlu olduğunu da ifade ederek, “Galatasaray gibi önemli bir camiayla 100 maç oynama şansı buldum. Şükrediyorum ve takım arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Başarı bireysel olmuyor, takım olarak oluyor. Bugün sadece değinilmesi gereken konu, Galatasaray’ın sahada galibiyete aç bir takım görüntüsü vermesi. Aradaki puan farkını gidermemiz gerekiyor. Rakibimiz Fenerbahçe’nin ne yaptığı önemli değil. Önemli olan bizim ne yaptığımız” sözlerine değindi.

“MİLLİ TAKIMIMLA DA ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTIM”
Bir basın mensubunun Brezilya Milli Takımı’na çağrılıp çağrılmayacağının sorulması üzerine Felipe Melo, şu şekilde cevap verdi:
“Milli takımımla da önemli işlere imza attım. Konfederasyon Kupası’nda özellikle. Ne zaman çağrılsam ilk 11 oynayan bir Melo vardı sahada. Benim Brezilya Milli Takımı’na çağrılıp çağrılmam konusunu bana sormak yerine, teknik direktörü arayarak sorarsanız ben de size minnettar olurum. Sonuçta beni çağıracak ya da çağırmayacak olan o” dedi.

HAJROVİC: “OYUNA GİREN OYUNCU SAHADA EN İYİSİNİ YAPMALI”
Galatasaray’ın yeni transferlerinden İzet Hajrovic, aldıkları galibiyetten dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, “Bu benim ilk resmi maçım. Çok iyi bir karşılaşma çıkardık. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Belki bir gol atabilirdim ama galibiyet aldık, bunun önemi yok. Böyle bir taraftar önünde oynamak baskı oluşturdu. Karşılaşmada kimin yerine girerseniz girin, oyuna giren oyuncu sahada en iyisini yapmalı” ifadelerini kullandı.

BURSASPOR CEPHESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, kendileri için pozitif çok fazla bir şey olmadığına değinerek, “Kısa bir zaman içerisinde Galatasaray’a karşı golleri yedik ve onları kuvvetli duruma getirdik. Bugün defansif anlamda bizi kuvvetli kılan durumları sahaya yansıtamadık. Galatasaray bize bugün ders verdi. Galatasaray tarafından bakıldığı zaman pozitif şeyler söylenebilir ama bu benim işim değil, onları kutluyorum. Maça bakıldığında bizim gösterdiğimiz performans ile ilgili bir geri dönüş olarak futbolculara söylemem gereken şeyler var ama söyleyecek olmam doğru olmaz. Moral bozan çok şey var. Kısa bir hafta içerisinde 2 ağır mağlubiyet aldık. Ne olursa olsun mağlubiyet sonrası ayağa kalkmak zorundasınız. Bir kere yüksek bir skorla yenilmek birkaç kere yenilmektense daha iyidir. Biz bu müsabakadan evvel, uzun bir süre pozitif sonuçlar aldık. Bugün bu maçla ilgili buraya gelmemiş olsaydık daha iyi olurdu. Biz de kalsaydık daha iyiydi. Analiz ettiğimiz takım bugün aynı şekilde oynadı. Biz gerçekten Galatasaray’ı iyi analiz etmiştik ama bütün konuştuklarımızı sahada görüyoruz. Galatasaray bunları yapıyor. Biz reaksiyon gösteremedik. Sürekli topun arkasında kaldık” dedi.

Bugünkü mağlubiyeti takımı için ders süreci olarak değerlendiren Daum, “Uzun süreli maratonda kesinlikle konsantrasyonu yüksek tutmanız gerekiyor. Böyle yapmadığınız zaman böyle sonuçlar ortaya çıkabiliyor” şeklinde konuştu.

Yeşil-beyazlı futbolcu Şener Özbayraklı, ilk 45 dakikada bariz hatalar yaptıklarına vurgu yaparak, “Bunların farkındayız. Taraftarlarımızı en iyi şekilde temsil edemedik, bunun farkındayız. Önümüzde maçlar var. Hafta iç kupa maçında telafi edeceğiz” sözlerine değindi.

Bursasporlu genç futbolcu Oğuzhan Aynaoğlu ise, önlerinde uzun bir sezon olduğunu hatırlatarak, “İnşallah en güzel şekilde bunu toparlayacağız. Taraftarımızı üzdüğümüz için üzgünüz. İnşallah her şey yolunda gidecek” dedi.

Kaynak: İHA