Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ergün Açıklaması

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, 6-0 kazandıkları Bursaspor maçının şampiyonluk hedeflerinde sapma olmadığını ortaya koyduğunu söyledi.

Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergün, aldıkları galibiyetten duydukları mutluluğu dile getirerek, "Ligin çok güçlü ekiplerinden biri olan Bursaspor'a karşı çok net bir galibiyet aldık" dedi.

Yeşil-beyazlı ekibe yarım düzine gol attıklarını hatırlatan Şükrü Ergün, "Bu maçta takımımızın arzusu ve ortaya koyduğu kaliteyi, herhalde herkes takdir etmiştir. İlk yarı sonunda, ikinci yarı değişik bir Galatasaray göreceğimizi söylemiştim. O dediğim Galatasaray'ı görmeye başladık. Bu skor, şampiyonluk hedeflerimizde hiçbir sapma olmadığını ortaya koydu. Çok mutluyuz. Güzel bir galibiyet aldık" diye konuştu.


- "Şampiyon olmayı hedefliyoruz"

Ergün, sezonun ikinci yarısındaki hedefleri hakkındaki bir soru üzerine, "Önümüzdeki bütün maçları kazanmayı planlıyoruz ve şampiyon olmayı hedefliyoruz. Her zaman söyledik, söylemeye de devam edeceğiz" şeklinde görüş belirtti.

Transferler hakkında gelen soruları da yanıtlayan sarı-kırmızılı yönetici, "Guillermo Burdisso transferi doğrudur ama henüz bitmiş bir şey ve atılmış bir imza yok. Alex Telles'in lisansının çıkarılmaması ise hiç kimsenin suçu değil. Brezilya tarafında bir aksama oldu. Bu aksama da çok sık rastlanan bir durum değil. Uluslararası sistemdeki arıza nedeniyle onay verilemiyor" ifadelerini kullandı.
Şükrü Ergün, Eskişehirsporlu Veysel Sarı ile transfer görüşmeleri yapıldığı ve genç oyuncunun Bursaspor maçını tribünden izlediği yönündeki duyumlarla ilgili bir soru üzerine, "Olabilir" şeklinde kısa bir cevap verdi.
Devre arasında yapılan transferleri değerlendiren Ergün, "Kadromuz şampiyonluk yarışı için yeterliydi ama üç kulvarda yarıştığımız için kadromuzu genişletmek ve gençleştirmek zorundaydık. Hocamızın arzusu doğrultusunda da bunu yapıyoruz" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu adına taraftarlara teşekkür eden Ergün, taraftarların Galatasaraylılığa yakışır bir duruşla centilmence bir maç seyrettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA