Burhaniye De Karate Şöleni Yaşandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

Atatürk Spor Salonunda 5 gün devam eden şampiyonada dereceye giren sporcular arasından milli takım seçmeleri yapılacak.
İlçede 29 Ocak’ta başlayan şampiyonanın ilk 2 günü minikler karşılaşmaları yapılırken, daha sonra yıldızlar yarı final ve final karşılaşmaları yapılacak. Yurt genelinden 52 ilden yaklaşık 2 bin 450 sporcunun katıldığı şampiyonada büyük heyecan yaşandı. Karşılaşmaları, Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Fikret Akova, Balıkesir İl Spor Müdürü İlhan Arslan, Karate Federasyonu Başkan Vekili A.Hikmet Yanardağ, Yönetim Kurulu Üyesi Cesur Kılıç ve Genel Koordinatör Ali Bıldırcın ile yüzlerce veli ve sporsever izledi.

Kaymakam Osman Yenidoğan, federasyon yetkililerine plaket vererek teşekkür etti. Dereceye giren sporcuların ödülleri, Kaymakam Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Fikret Akova ve İl Spor Müdürü İlhan Arslan tarafından verildi.

Törende bir konuşma yapan İl Spor Müdürü İlhan Arslan, şampiyonadan Türkiye’nin yıldızı olacak sporcular çıkacağını söyledi.

Müdür Arslan, “Sporcularımızı yetiştiren antrenörleri ve anne babalarına teşekkür ediyorum. İlimiz ve ilçelerimizin yanı sıra çok sayıda il ve ilçeden sporcular geldi. Hepsine teşekkürler ediyorum” dedi.

Karate Federasyonu Başkan Yardımcısı A. Hikmet Yanardağ da, organizasyonda emeği geçen yöneticilere teşekkür etti. Yanardağ, “Burhaniye’de düzenlenen minikler ve yıldızlar şampiyonasına katılan sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. 2013 yılı itibarıyla ülkemizde 638 kulüp ve 145 bin lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Türk Karatesi dünyada sesisin duyurmuştur. Disiplinli ve iyi niyetli sporcularımız var. Burhaniye de 4 günden bu yana yarışma yapılıyor. Şampiyonaya çok katılım var. Sporcularımıza ve onları yetiştiren antrenörlerimize çok teşekkür ediyorum. 2014 yılında da çok başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. İlk iki gün minikler karşılaştı. Şu anda da yıldızlar karşılaşmaları yapılıyor. Burada dereceye giren sporcularımız arasında milli takım seçmeleri yapılacak. O sporcularımız da ülkemizde yapılacak Balkan Şampiyonasında mücadele edecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Osman Yenidoğan ve Belediye Başkanı Fikret Akova, federasyon yetkililerine birer teşekkür plakete virdi. Daha sonra da dereceye giren sporculara Kaymakam Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Fikret Akova ve İl Spor Müdürü İlhan Arslan tarafından madalyaları verildi.

Kaynak: İHA