Başkan Gümrükçüoğlu Eyof’u Ziyaret Ederek Vatandaşla Sohbet Edip Taleplerini Dinledi

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, EYOF 2011 Spor ve Hatıra Parkı'nı ziyaret ederek aileleri ile zaman geçiren vatandaşlarla sohbet edip taleplerini dinledi.


Eşi ve çocukları ile birlikte EYOF 2011 Spor ve Hatıra Parkı'na gelen Başkan Gümrükçüoğlu, güneşli günü değerlendirmek için parka gelen vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti.

Başkan Gümrükçüoğlu, 1461 Trabzon'un alt yapı takımı ile futbol maçı yapmak için şehre gelen ve 3-0 yenilen Tokatspor'un oyuncuları ile de bir süre sohbet etti. Başkan Gümrükçüoğlu'nun Belediye Başkanı olduğunu bilmeyen oyuncular, "Burada belediye çok güzel bir park yapmış, gerçekten çok beğendik" dediler. Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu'nun kendisini tanıtması ile oyuncular, "Sizin gibi bir belediye başkanları olduğu için Trabzon halkı gerçekten çok şanslı" diye konuştular.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ardından EYOF Parkı'ndaki Japon Evi'nde oturan AKYAZI Yelken İhtisas Kulübü yöneticileri ile de bir süre sohbet etti.

Misafirlere parkla ilgili bilgiler veren Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu alan 30 bin metrekare büyüklüğünde. Buraya EYOF Parkı denmesinin sebebi de şehrimizde 2011 yılında gerçekleştirilen olimpiyatların hatırası olarak katılan 49 Avrupa ülkesini temsilen birer ağacın yer almasıdır. Ayrıca Türk-Japon dostluğu münasebetiyle belli bir alan Japon parklarının özelliğini taşıyor, bazı bölümler Osmanlı Türk mimarisinin örneklerini taşıyor. Ortak nokta tüm dünya ülkelerinin ortak barışını ve kardeşliğini simgeliyor. Buranın işletmesini de Trabzon Belediyesi yapıyor. Vatandaşlarımız rahatça gelsin buradan faydalansın ve çay içmek isteyenler içinde çayı 50 kuruştan veriyoruz. Zamanla buradaki hizmet fonksiyonlarını da arttıracağız. EYOF Hatıra parkı Trabzon'umuzun vazgeçilmez gezinti alanlarından birisi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA