Vali Yurdakul'un Atamasına Tepki

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden Tatvan Gençlerbirliğispor yönetici, futbolcu ve taraftarı, Vali Veysel Yurdakul'un İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle merkez valiliğine atanmasına tepki gösterdi.

Tatvan'da toplanarak konvoy halinde Bitlis Valiliği önüne gelen taraftarlar, Yurdakul lehine slogan atarak atama kararını protesto etti.
Vali Yurdakul'un takımdan hiçbir zaman desteğini esirgemediğini ve kente çok büyük emeklerinin olduğunu belirten Tatvan Gençlerbirliği Spor'un tribün lideri Ümit Gür, yapılan atamanın zamansız ve yersiz olduğunu, bu karara tepki göstermek için bir araya geldiklerini aktardı.
Açıklamanın ardından valilik toplantı salonuna giden taraftarlar, burada Vali Yardımcısı Akif Pektaş'la görüşerek, her zaman Yurdakul'un yanında olacaklarını ve tüm çalışmalarını destekleyeceklerini söyledi.

İdareciler olarak devletin uygun gördüğü her yerde görev yapmaya hazır olduklarını belirten Pektaş ise "Bu gün de sayın valimizin merkeze tayin olması uygun görülmüştür. Bunu saygıyla karşılıyoruz. Ama en önemlisi sayın valimiz giderken arkasında birçok dua ve sevgiyle gidecek. Bir idareci için bundan daha büyük bir mutluluk olmaz" dedi.

Kaynak: AA