Satranç Ustası Kağan Aydınçelebi Bölge Şampiyonu Oldu

Satrançta yarıştığı yaş grubunda Türkiye’yi temsil ettiği her turnuvadan derece ile dönen Özel Sanko Ortaokul öğrencisi Kağan Aydınçelebi’nin, daha önce elde ettiği Avrupa Şampiyonluğu derecesi ile Uluslararası Satranç Federasyonu tarafından verilen ‘CM unvanı’ (Candidate Master-Usta Adayı) onaylandı.


Kağan Aydınçelebi, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından Antalya, Balıkesir, Giresun, Hatay, Karabük ve Kahramanmaraş merkezlerinde düzenlenen ‘Okul Sporları Satranç Bölge Şampiyonası’ karşılaşmalarında ‘Bölge Şampiyonu’ oldu.

Hatay bölgesinde Adana, Adıyaman, Aksaray, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Kilis, Mardin, İçel, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Şanlıurfa olmak üzere 13 ilden 184 sporcu yarıştı. Küçükler, Yıldızlar, Gençler kategorilerinde kız ve erkek ayırımı ile toplam 6 grupta yer alan sporcular bölge şampiyonluğu için ter döktü.

Erkek kategorilerinde ilk 15 sporcunun, kız kategorilerinde ise ilk 5 sporcunun Türkiye Final Yarışması’na katılmaya hak kazandığı yarışma sonucunda Özel Sanko Ortaokulu’ndan İbrahim Emir Kafadar’ın da yıldızlar kategorisinde 9. olarak finale katılmaya hak kazandığı bildirildi.

Özel Sanko Ortaokulu Müdürü Handan Şahintaş, yapılan turnuvada bölge şampiyonu olan Kağan Aydınçelebi’nin ayrıca Karadağ'ın Budva şehrinde gerçekleştirilen 2013 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda 10 yaş kategorisinde ‘Avrupa Şampiyonu’ olarak, CM unvanının (Candidate Master- Usta Adayı) onaylandığını da belirtti.

Öğrencilerinin, satrançta usta adaylığının uluslararası otoritelerce tescil edilmesinin gurur verici olduğunu ifade eden Şahintaş, Mayıs ayında Hatay’da yapılması planlanan Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazanan öğrencilerine başarılar diledi.

Kaynak: İHA