Ampute Milli Takım Kampı Sona Erdi

Türkiye Ampute Milli Futbol takımı 10 gündür Antalya’da sürdürdüğü kamp çalışmalarını tamamladı.


Antalya’nın Kundu bölgesindeki bir otelde 10 günlük kampa giren Ampute Milli Takımı çalışmalarını tamamladı. Kampın son gününde Antalya Bedensel Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Nevin Tunçlu takımı ziyaret etti. Ampute Futbol Milli Takım Teknik Direktörü Halil İbrahim Köprülü ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

8 YENİ İSİM DAHİL EDİLDİ
Nevin Tunçlu, Ampute Futbol Milli Takım başta olmak üzere diğer tüm Ampute takımlarının faaliyet ve kamplarına ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve onları yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Kasım ayında 32 ülkenin katılacağı Meksika da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası öncesinde ilk kampı Antalya'da gerçekleştirdiklerini belirten Milli Takım Antrenörü Halil İbrahim Köprülü, “Başarılı bir kamp dönemi geçirdik. 22 Sporcu ile kampımızı gerçekleştirdik. Kamp çok verimli geçti. İklim şartları elverişli, futbolcularımız istekli ve arzulu çalıştılar. Bu kampımıza ilk kez milli olmuş 8 yeni isim dahil ettik. Haziran ayında tekrar kamp yapacağız. Bu kampımızda İran ve Rusya ile hazırlık maçı yapmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE DE UMUT VEREN GELİŞME
Ampute Milli Takım kadrosunda Ankara, Gaziantep, Kayseri, Malatya, İstanbul, Samsun ve Antalya’dan sporcular bulunuyor. 2004 yılında ilk kez gazilerin sosyal yaşama katılmalarını sağlamak için başlatılan Ampute Futbol Takımı bugün Türkiye genelinde 470 lisansiyer sporcu potansiyeline çıkarken, 10 takım Süper Lig, 12 takımda kırmızı ve beyaz grup olmak üzere iki grup halinde 1. lig mücadelesi verilen bir heyecanı dönüştüğü belirtildi.

Milli Takım teknik kadrosunda 6 kişi bulunuyor. Ampute Milli Takımı Antalya'da 2007 yılında düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda, Dünya 3’ncüsü, 2008 yılında Avrupa 2’ncisi, 2010 da Arjantin'de Dünya Şampiyonası'nda yine Rusya ile final oynayan Türk Ampute Milli futbol takımı 16 takım arasından 3’ncülük elde etti.

ÖZBEKİSTAN HER YIL ŞAMPİYON
2012 de Rusya’da düzenlenen şampiyonada Arjantin'i yenme başarısı gösteren Ampute Futbol Milli Takımı üçüncülük elde etti. Ampute Futbolu'nun dünya düzeyinde yenilmeyen ve her yıl şampiyon olan takımı Özbekistan’ın ise henüz yenebilen çıkmadığı belirtildi.

Kaynak: İHA