Yıldız Savaşları’nda Robotlar Kozlarını Paylaşacak

YTÜ Robotik Otomasyon Kulübü’nün düzenlediği ‘Yıldız Savaşları’ robot yarışmasında öğrencilerin yaptığı robotlar kıyasıya mücadele edecek.

Yıldız Savaşları kategorisinde ayakta kalmaya çalışacak robotlar birbirlerine çekiç, testere gibi silahlarla saldıracak.
Yıldız Teknik Üniversitesi Robotik ve Otomasyon Kulübü tarafından, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan robot yarışması “Yıldız Savaşları” robotların kıyasıya mücadelesine sahne olacak. Robotik bilimi ile ilgilenen herkesin katılabileceği yarışma, adeta görsel şova dönüşecek.

“YARIŞMALAR GÖRSEL ŞOVA DÖNÜŞECEK”
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Robotik Otomasyon Kulübü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek “Yıldız Savaşları 2014” robot yarışması, 15-16 Mart 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek. YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan yarışmaya robotik bilimi ile ilgilenen herkes katılabilecek. Geleceğin robot teknolojilerinin mücadele edeceği organizasyonda, birbirinden gelişmiş robot tasarımları adeta görsel şov sunacak.

5 ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışmanın ilk dört kategorisi çizgi izleyen, sumo, mini sumo ve serbest kategori gibi geleneksel robot yarışması kategorisi olacak. Yarışmayı organize eden öğrenciler müsabakalara çok farklı bir kategori ekleyerek yarışmaya heyecan katmayı hedefliyor. Buna göre, ‘Yıldız Savaşları’ özel kategorisinde özgün tasarımlı robotlar sahne alacak. Takımların en iddialı robotları, ‘Yıldız Savaşları’nda rakiplerini yenmeye çalışacak.

“ROBOTLAR TESTERE VE ÇEKİÇLERLE SAVAŞACAK”
Yıldız Savaşları Özel Kategorisi’nde uzaktan kumandalı robotlar 3m x 5m’lik kapalı arenada kıyasıya mücadele edecek. Testere, çekiç, ateş gibi saldırı ekipmanları bulundurabilen robotlar, rakibini etkisiz hale getirmeye çalışacak. 2’li eşleşmelerin sonunda finale kalan 2 robot da ödüllendirilecek, final karşılaşmasında galip gelen robot ayrıca ödüllendirilecek.

Katılımcılar, seminerler ve sergiler ile robotik ve kontrol alanında fikir sahibi olabilecek, bu alanlardaki gelişmeleri takip edebilecek.

Organizasyona destek veren firmalar ile bir fuar alanı oluşturularak öğrenciler ve firmalar arasında bir platform oluşturmak organizasyonun bir diğer amacı olarak belirlendi. Bu amaç ile firma yetkilileri ve akademisyenler tarafından organizasyonda robotik ve kontrol alanlarında çeşitli seminerler, söyleşiler ve sergiler düzenlenecek.

Kaynak: İHA