'Kendi Everest'inize Tırmanın'

AKUT Kurucu Başkanı ve Everest'e tırmanan ilk Türk dağcı Nasuh Mahruki, "Çoğumuz iyi ve güvenilir kılavuzların yol göstericiliği ve desteğiyle büyük mesafeler kat edebiliriz. Ama zor ve değerli konularda ilkleri başarmak ancak bazılarımız için mümkündür" dedi.

Mahruki, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) toplantısında deneyimlerini dernek üyeleriyle paylaştı.
"Kendi Everest'inize Tırmanın" konulu konuşmasında liderlik, takım çalışması, kendini tanıma, hedef odaklılık, kararlılık, disiplin ve risk yönetimi gibi konularda deneyimlerinden örnekler veren Mahruki, POYD üyelerine kendi yaşamlarının öncüsü olmayı önerdi.
Kendi yaşamının öncüsü olmanın kendi yaşamlarının lideri olmak anlamına geldiğini ifade eden Mahruki, şöyle konuştu:
"Zor bir şeyin ilk kez yapılması ile onuncu kez veya yüzüncü kez yapılması arasındaki asıl fark, zorlukların psikolojik tarafında, algılanma biçiminde hissedilir. Everest'e tırmanmak, gelişen teknolojiye, artan yüksek irtifa fizyolojisi birikimi ve antrenman bilgisine ve ticari tırmanışlar ortamının sağladığı tüm güvenlik çemberi ve kolaylaştırıcı etkilerine rağmen, her zaman fiziksel ve teknik olarak belirli zorluklar içerecektir. Gelecekte de her dağcı, bu zorluklarla kendi başına karşı karşıya gelmek ve onları gereğince aşmak durumunda olacaktır. Ancak onu ilk kez başarmak, insanoğlunun sahip olduğu yeteneklerle yapılıp yapılamayacağının belirsizliğinden gelen, aşılması çok zor olan psikolojik sınırlarla da başa çıkabilme iradesini gerektirir. Çoğumuz iyi ve güvenilir kılavuzların yol göstericiliği ve desteğiyle büyük mesafeler kat edebiliriz. Ama zor ve değerli konularda ilkleri başarmak ancak bazılarımız için mümkündür."
POYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kızıldağ da 2014 yılına hazırlanan turizm sektörünün fuar katılımları ve atölyelerle hem ürünlerini tanıttığını hem de dünyadaki yeni gelişmeleri ve trendleri takip ettiğini söyledi.

Düzenledikleri toplantılarda bölgesel olduğu kadar ulusal ve uluslararası deneyimleri de dinleme fırsatını yakaladıklarını dile getiren Kızıldağ, "Farklı konu ve konuklarımızla yeni açılımlara yelken açıyoruz" dedi.

Toplantının ardından Mahruki, "Kendi Everest'inize Tırmanın" isimli kitabını imzaladı.

Kaynak: AA