F.Bahçe'den Trabzonspor'a yanıt!

Fenerbahçe, avukatları aracılığı ile Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarına yanıt verdi.

Fenerbahçe Kulübü avukatlarından Abdullah Kaya, Trabzonspor Kulübü Avukatı Atilla Dilaver'in sarı-lacivertli kulübün merhum müdürü Serkan Acar'ı kast ederek yaptığı, "Fenerbahçe, UEFA'ya 'temiz kağıdı veren yöneticimiz öldü, onun verdiği güvence bizi bağlamaz' diyerek savunma yaptı" şeklindeki açıklamasına sert tepki gösterdi.

FBTV'ye açıklamalarda bulunan Kaya, UEFA Tahkim Kurulu'nun kararında da Fenerbahçe avukatlarının söylemlerinin aksine, böyle bir ifadenin yer aldığını, ancak kendilerinin bu ifadelere şiddetle itiraz ettiklerini belirterek, "UEFA'ya, bunu rezilce bulduğumuzu söyledik ve itiraz ettik. Zaten UEFA daha sonra bu itirazımıza yönelik bize gönderdiği cevap yazısında bu ifadeleri kullanmadı" diye konuştu.

Abdullah Kaya, merhum Serkan Acar üzerinden Fenerbahçe'ye saldırılmasını "iğrenç" bulduğunu vurgulayarak, konuyla ilgili hukuki işlem başlatacaklarını söyledi.

Fenerbahçe Kulübü ile UEFA Tahkim Kurulu arasında geçen olay hakkında detaylı bilgi veren Kaya, "Fenerbahçe savunmada ne dedi?, Buna karşılık CAS'a hangi itirazla başvuruldu? Bunların hiçbirisi incelenmeden, sadece bir evrak alınıp, bütün Fenerbahçe camiasının, hepimizin çok sevdiği Serkan Acar üzerinden kulübe saldırılması kadar iğrenç bir şey bulamıyorum" ifadelerini kullandı.

"UEFA, TAHKİM KURULU'NUN DÜŞTÜĞÜ HATAYA DÜŞMEMİŞ"

Sarı-lacivertli kulübün, UEFA Tahkim Kurulu kararını CAS'a götürmesi üzerine UEFA'nın kendilerine hiçbir suçlamada bulunmadığını anlatan Abdullah Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sözde hukukçu olan arkadaşlarımızın atıf yaptığı kararı CAS'a götürmemiz üzerine, UEFA'nın kendisi, savunmamıza cevap vermiştir. UEFA, Tahkim Kurulu'nun düştüğü hataya düşmemiş, bizimle ilgili hiçbir suçlamada bulunmamıştır. Sadece bizim beyanlarımıza karşılık vermiştir ve kulübün bundan dolayı suçlu olduğunu, netice itibariyle 3 Temmuz'dan önce de kulübün bunu göndermesi gerektiğinden bahsederek Tahkim Kurulu'nun yaptığı, aşağılayıcı ve rezilce tanımlamayı bırakmış, CAS'ta bize hiçbir suçlamada bulunmamıştır."