Torku Konyaspor - Elazığspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 21. hafta maçında Torku Konyaspor konuk ettiği Elazığspor’a 3-2 mağlup oldu.


Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, alınan mağlubiyeti bir nazar boncuğu olarak değerlendirdi

İlk devre kendilerine yakışmayan bir oyun sergilediklerini, 2 penaltıdan gelen golle geriye düştüklerini belirten Bakkal, "İkinci devreye çıkarken 2 oyuncu değiştirdik ve oyunu Elazığspor yarı sahasına hapsettik. Bulduğumuz 2 gol hem skoru eşitledi hem de bizi oyun olarak değiştirdi. Ama üzüntüm 2 gol yedikten sonra eşitliği yakalayıp sonrada galibiyet golünü atacağız derken 3. golü yedik. Bize yakışmadı. Ben daha farklı bir oyun ve coşku beklerdim bu takımdan" dedi.

Bakkal yenilgide en büyük hatanın kendisinde olduğunu vurgulayarak, "Çok iyi bir avantaj kaçırdık ama telafi edecek bir takımımız var. Özellikle 2 gol yedikten sonra eşitliği yakalayabiliyorsak daha güzel sonuçlar alabilirdik. Maçın en az beraberlikle bitmesini isterdim. En azından moralimiz bozulmazdı. Bu maçtan puan aldık derdik. Futbolda bu da var, oturup konuşacağız, hatalarımızı işleyeceğiz. Lig devam ediyor" diye konuştu.

Bakkal, destek çağrısına karşılık vererek stadı dolduran taraftarı şölen havasında gönderemedikleri için üzgün olduğunu da sözlerine ekledi.

"İKİNCİ YARI ÇOK İYİ MÜCADELE ETTİK"
Yeşil-beyazlı oyuncu Tolga Ünlü, kazanmak zorunda oldukları bir maçı kaybetmenin üzüntüsünün yaşadıklarını söyleyerek, "İlk yarı bize yakışan oyunu oynayamadık. İkinci yarı çok iyi mücadele ettik ve gücümüzü gösterdik ama talihsiz bir gol yedik. Şans olmadı mı olmuyor ama mağlubiyet bizim moralimizi kısa süreli bozabilir. İyi bir takımımız var. Haftaya oynayacağımız Gençlerbirliği maçına iyi hazırlanıp puanlarla döneceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaleci Charles Hubert Itandje ise, iç sahada alınan yenildiğinin üzüntü verici olduğunu, bu durumu telafi edeceklerini söyledi.

ELAZIĞSPOR CEPHESİ
Elazığspor Teknik Sorumlusu İrfan Saraloğlu, galibiyetin coşkusunu yaşadıklarını ve küme düşme potasından çıkacaklarını söyleyerek, "Şuan çok coşkuluyuz. İçinde bulunduğumuz durum, aldığımız galibiyet sonrası bu coşkuyu yaşatıyor. Oyuncularımıza güvenimiz tamdı ve futbolcularımız da bu güvenin karşılığını verdiler. İlk yarıda kaçırdığımız pozisyonlar var ve rakibimize pozisyon vermedik. İkinci yarı daha iyi oynayan rakibimiz golleri bularak eşitliği sağladı. Maçın galibiyet golünü biz attık. Elazığspor küme düşme potasından çıkacaktır. Bu güç takımımızda var. Önümüzdeki hafta lider ile oynayacağız. Evimizde kazanma alışkanlığımızı sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Elazığsporlu futbolcu Tanju Kaymaz, iyi bir galibiyet aldıklarını söylerken, kaleci Vanja Ivesa ise takım arkadaşlarını tebrik etti.

Kaynak: İHA