Spor Tesislerinde Hırsızlık İddiası

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Haliliyespor’un futbolcusu İbrahim Polat, hafta sonundaki müsabakada 8 arkadaşının toplam 10 bin TL parasının çalındığını ileri sürdü.


Haliliyesporlu futbolcu İbrahim Polat, hafta sonunda karşılaştıkları Suruç maçı esnasında güvenlik önlemlerinin yetersizliği sonucu 8 futbolcunun toplam 10 bin TL’sinin çalındığını kaydetti.

Kendisinin 800 TL’sinin çalındığını ve polise müracaat ettiğini belirten İbrahim Polat, “Dün maç sırasında ortada güvenlik diye bir şey yoktu. Müsabaka sırasında soyunma odalarına girmişler. İçeride kimlik, kredi kartları, paralarımızı ve cep telefonlar dahil her şeyi almışlar. 8 tane futbolcu arkadaşım mağdur durumdayız. Toplamda 10 bin TL kadar maddi zararımız var. Sadece benim ise 800 TL kadar param çalındı.Kurallara göre futbol maçı oynandığı esnada çevik kuvvetin olması lazım. Aksi halde maçın başlamaması lazım. Fakat maç başladı.

Maç sonrası Çevik Kuvvet polisi, aşağıdaki sahanın yanında bulunuyordu. Güvenlik personeli ise içeride sobanın önünde oturmuş çay içiyorlardı. Benim bu kadar mağduriyetim varken, ben nasıl futbol oynayabilirim. Güvenlik önlemleri alınmış olsaydı bu durum olmazdı. Kapılara baktığımız zaman kapılar kilitli değil. Bize söylenen gelirken yanınızda küpe kilidi getirin deniliyor. Ben lisanslı futbolcuyum, nasıl müsabakalara gelirken yanımda bunları mı getireyim” dedi.

Daha öncede benzer olayların yaşandığını ileri süren Polat, şöyle devam etti:
“Bizim maddi durumuz ortada. Hepimiz işten sonra buraya geliyoruz. Fakat kazandığımız da burada elimizden gitti. Peki ben kendi önlemimi aldım diyelim peki burada bir olay çıkarsa kim müdahale edecek. Olaydan sonra burada bulanan polisler ve yöneticilerde bize yardımcı olmadılar. Ben bunlar hakkında gereken bütün işlemleri yapacağım. Federasyonu aradım ve dilekçe yazdım.”
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve spor tesisi yöneticileri, hırsızlık olayının sorumlusunun kendileri olmadığını, kulüpler ve federasyonun aldığı kararla takımların soyunma odalarına kendi kilitlerini yanlarına getirmesi kuralı konulduğunu belirtiler.

Kulüp yöneticileri ise her takımın hırsızlığa karşı kendi önlemlerini alma sorumluluğu bulunduğunu belirterek, bunu yerine getirmemeleri nedeniyle kulübün suçlu olduğunu kaydetti.

Öte yandan polis, faili meçhul hırsızlık olayı ile ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Kaynak: İHA