Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Sorumlusu Ustaoğlu Açıklaması

Beko Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes'e mağlup olan Pınar Karşıyaka'nın basketbol şube sorumlusu Tamer Ustaoğlu, "Basketbol camiasının, bu sezon ligde oynadığımız iki Anadolu Efes maçını da bir kez daha izlemesi lazım" dedi.

Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun'un dünkü maçın hakemleriyle ilgili açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, Anadolu Efes'le bu sezon ligde oynadıkları 2 maçta da hakemlerin yanlı kararları nedeniyle mağlup olduklarını ileri sürdü.
Anadolu Efes'in, 2 maçta da "8 kişi" oynadığını savunan Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dünkü karşılaşmada bize verilen teknik ve kasti faullerin kat kat fazlasını yapan Anadolu Efesli oyuncuların, bu hareketleri görmezlikten gelindi. Dixon'a ve pota altında Batista'ya yapılan fauller çalınmadı. Anadolu Efes yöneticisinin dünkü hakem faciasından sonra çıkıp, bu yönde açıklama yapmasını şaşkınlıkla karşıladım. Herhalde biz yanlış anladık. Engin bey bu açıklamayı, hakem hataları Pınar Karşıyaka aleyhine yapıldığı için centilmenlik adına yaptı sandık. Dünkü müsabakada neredeyse oyuncumuzun gözü çıkıyordu, ancak bu pozisyonda bile hiçbir şey çalınmadı. Basketbol camiasının, bu sezon ligde oynadığımız iki Anadolu Efes maçını da bir kez daha izlemesi lazım. Hakemlerin yapmadığı tek şey, Anadolu Efes adına sayı atmaktı. Engin Özerhun, bu konuda şikayet edebilir."

Kaynak: AA