Medical Park Antalyaspor - Galatasaray Maçının Ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, deplasmanda kaybedilen 2 puanın ardından, mutlaka deplasman performansını daha ileriye taşımaları gerektiğini söyledi.


Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medical Park Antalyaspor kendi evinde Galatasaray ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, maçta ilk 25 dakikada iyi oynadıklarını ve golü de bulduklarını kaydederek, "İkinci gol çok şanssızdı. Kendi kalemize bir gol attık. Kendi kendimize attığımız bir goldü" dedi.

DROGBA TEPKİSİ
Drogba'nın oyundan çıkarken Tugay Kerimoğlu'nun uzattığı elini sıkmaması ile ilgili olarak ise Mancini, şöyle konuştu:
"Bu bence kafaya takılacak bir şey değil. Oyuncu o an yorgun olabilir. Gergin olabilir. Bunu herkes yaşayabilir. O yüzden büyütülecek bir şey değil."
"Galatasaray'ın deplasman fobisine katılıyor musunuz?" şeklindeki soruya ise Mancini, "Bu sadece Galatasaray için değil, Beşiktaş ve Fenerbahçe için de öyle. Her takım için deplasman zor. İlk 25 dakikada golü bulan Galatasaray vardı. Yüzde yüz gol pozisyonları yakalayan ve maçı koparamayan Galatasaray vardı. Ama sizinle aynı fikirdeyim. Mutlaka deplasman performansını ileriye taşımamız gerekiyor. Daha ilerlememiz gerekiyor" cevabını verdi.

Sarı-kırmızılı futbolcu Sabri Sarıoğlu ise, sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıktıklarını belirterek, "Maça iyi başladık. Golü de bulduk. Ama beklemediğimiz anda 2 gol bizde şok etkisi yarattı. İkinci yarıya etkili başladık. Baskı kurduk. Geç de olsa 2. golü bulduk. Ama galibiyet golü gelmedi. Üzgünüz. 2 puan kaybettik. Önemli olan yarış halen bitmedi. Hala şampiyonluk yarışının içindeyiz. Bir şey bitmiş değil" dedi.

"BİLEĞİNİN HAKKIYLA OYNAYAN TAKIMIZ"
"Beşiktaş da şampiyonluk yarışının içine girdi, bu hafta onlarla oynayacaksınız? Maçı değerlendirir misiniz?" şeklindeki soruya ise Sabri Sarıoğlu, "Beşiktaş da bu yarışın içine girdi. Güzel bir yarış oluyor. Heyecanlı bir lig oluyor. Önümüzdeki hafta yenip 3 puan almayı hedefliyoruz. Puan kaybına tahammülümüz yok. Biz Galatasaray takımıyız. Yarış bizim için bitmiş değil. Deplasmanda elimizden geldiğince iyi oynamaya çalışıyoruz. İnşallah düzelteceğiz. Biz Galatasaray takımıyız. Yarış bizim için hiçbir zaman bitmiş değil. Biz rakibe saygı göstererek bileğinin hakkıyla oynayan bir takımız. Yenildiğinde de rakibi tebrik eden takımız. Biz bu yüzden Galatasaray'ız. Bunu bazılarına gösteremediğimiz için de özür dileriz. Rakibimizi de tebrik ediyoruz" cevabını verdi.

BURDİSSO: "GOLDE HATAM VARDI"
Sarı-kırmızılı futbolcu Burdisso ise maç sonu yaptığı açıklamada, "Galibiyet için geldik. Sahada koşan, mücadele eden bir Galatasaray vardı. Bunu maçın sonuna kadar yaymamız gerekiyordu. Son dakikalarda da olsa gelen bir beraberlik var. Ama galibiyet için gelmiştik" diye konuştu.

Semih ve Sabri ile ilk kez birlikte oynadığını ifade eden Burdisso, "Golde hatalı olduğumu düşünüyorum. Golde araya girmeye çalıştım. Engellemeye çalıştım ama olmadı. Takım arkadaşlarımı daha çok tanıdıkça iyi şeyler yapacağım" şeklinde konuştu.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR CEPHESİ
Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, kendi sahalarında maçlara genelde kötü başladıklarını ifade ederek, "Bugün de klasik olarak öyle oldu. Maçın başında gol yedik. Ama oyuncularım yüksek, tempolu ve iyi futbol oynadılar. Ayağa pas yaparak, çabuk hücuma çıktık. Rakibin bizi engelleyebileceği tek oyuncusu Melo'ydu. Çabuk çıktığımız ataklarla etkili olduk. 2. yarı oyun bizim kontrolümüzdeydi. Risk aldık ve bu riskten de nasibimizi aldık. Oyuncularım iyi oynadılar. Zorlu bir seriye girdik. Kazandıkça yukarılara doğru çıkacağız" dedi.

"Ligde alt sıralarda puan farkı daralıyor?" şeklindeki soruya ise Aybaba, "Ligde kazandıkça yukarı çıkarsınız. Ligde aşağıda olan takımlar var. Ama kazanmak lazım. Biz de bu futbol görüntüsüyle ligde yukarıları hak ediyoruz" cevabını verdi.

Kırmızı-beyazlı futbolcu Giray ise iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Galatasaray gibi bir takım karşısında 1-0 geriye düşmemize rağmen maçı 2-1'e taşıdık. Ama üstünlüğümüzü koruyamadık. Kaybedilen 2 puanımız var. Hatalarımızdan ders çıkarıp önümüzdeki maçlara bakacağız" diye konuştu.

Diarra da maçın genelinde iyi olduklarını kaydederek, 3 puanı kazanmaya yakın olan taraf olduklarını ama 1 puan aldıklarını söyledi.

Kaynak: İHA