'Kalp rahatsızlığını bize bildirmediler'

Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, milli sporcu Seyithan Akbalık'ın ölümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erçin, Seyithan'ın kalbindeki ritim bozukluğu ile igili bilgilendirilmediklerini söyledi.

Olayın yaşandığı esnada Konya'da bulunduğunu belirten Erçin, "Olay esnasında Konya'daydım. Milli takım yetkililileri oradaydı. Dün saat 10.30 sıralarında Seyithan maç yaparken 3. rauntta bir anda yere yığılıyor. Darbe almadan. O esnada kalp krizi geçiriyor. 4 tane takım ve müsabaka doktorları müdahale ediyorlar, kalp masajı yapıyorlar. Ancak maalesef kurtaramıyorlar" dedi.

Federasyona bağlı 60 bin aktif sporcunun bulunduğunu vurgulayan Ramazan Erçin, Federasyon olarak bütün sporcuların sağlık durumu ile ilgilenemiyoruz. Sadece sporcular Dünya ve Avrupa Şampiyonlarına giderken testler tahlil yaptırıyoruz. Seyithan, 10 yıldır aktif sporculuk yapan, 5-6 yıldır mili takımda yer alan bir sporcu.

Daha önce bizim yaptırdığımız testlerde Seyithan ile ilgili bulgular biz de mevcut değil. Babasının açıklamasından sonra Seyithan'ın kalbinde ritm bozukluğu olduğunu öğrendik. Yıllarda onunla çalışan antrenörleri bile bu durumu bilmiyor" diye konuştu.

"MÜSABAKAYA MİLLİ TAKIMLA GİTMEDİ"

Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü milli takım kamplarında doping ile birlikte çeşitli testlerin yapıldığını belirtek, "Seyithan, bu müsabakaya milli takımla gitmedi. Ulaştırma Spor Kulübüyle omüsabakaya gitti. Ayrıca, Seyithan şu ana kadar milli takım kampına katılmadı. Milli Takım'la bulunduğu kamp süreçlerinde kalple ilgili ya da başka bir sağlık sorunuyla ilgili bir bulguya rastlanmadı. Doping olsun, diğer sağlık testleri olsun milli takım kamplarında yapılıyor. En az 5-6 antrenör eşliğinde çalışılıyor. Gittiği yerlerde doktorlar bulunduruluyor" ifadelerini kullandı.

"RAHATSIZLIĞI İLE İLGİLİ BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİZ"

Seyithan Akbalık'ın rahatsızlığı ile ilgili bilgilendirilmediklerini söyleyen Erçin konuyla ilgili, "Bundan 10-15 gün önce doktora götürülüyor. Doktor ritim bozukluğu olduğunu söylüyor. Seyithan bunun üzerine müsabakaya gideceğini söylüyor. Doktor da ilaçları kullanması halinde müsabakaya katılabileceğini sporcumuza söylüyor. Biz bunu vefatın ardından öğreniyoruz. Bize babası ya da Seyithan bir rahatsızlığı olduğunu söylemedi. Rahatsızlığı ile ilgili bilgi sahibi değiliz" dedi.
Ramazan Erçin son olarak, konuyla ilgili gerekli soruşturmayı yapacaklarını söyledi.