Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü

Şanlıurfa'da Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen at yarışını "Bawikal" isimli İngiliz atı kazandı.

Türkiye Jokey Kulübü tarafından Şanlıurfa Hipodromu'nda düzenlenen at yarışlarında günün beşinci koşusu, Jandarma Koşusu olarak gerçekleşti.
Bin 700 metrelik kum piste 7 İngiliz atın katıldığı KV 6 koşuda Ferit Yardımcı'nın jokeyliğini yaptığı 2 numaralı "Bawikal" birinci, Ömer Kaya'nın jokeyliğini yaptığı 1 numaralı "Kaızen" ikinci, Necmi Altın'ın jokeyliğini yaptığı 5 numaralı "Perfect Gold" ise üçüncü oldu.
Yarış sonrası dereceye girenlere İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, madalya ve plaket verdi. Kömürcü, yarışa katılan tüm jokeylere teşekkür etti, dereceye girenleri kutlayarak başarılarının devamını diledi.
Birinci olan jokey Ferit Yardımcı ise böyle anlamlı bir koşuda koştuğu için gururlandığını, birinci olduğu için çok heyecanlandığını söyledi.

Yarışı Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, 20| Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu Gaziler ile yarışseverler izledi.

Kaynak: AA