Ersun Yanal'ın Emenike totemi

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı, sporseverler arasında totem diye bilinen mistik inanışları anımsatan bir olaya sahne oldu.

Olayın kahramanı ise aslında hayatının en kötü günlerinden birini yaşayan Emenike'ydi...

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı sarı lacivertliler için ne kadar zor olsa da Emenike için çok ama çok daha zordu. Çünkü Nijeryalı yıldızın kardeşinin eşi, maçtan kısa süre önce doğum yaparkan hayata gözlerini yummuştu.

Sakatlıktan yeni çıkan ve maçtan önce bi acı haberi alan Emenike karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Otoriteler Emineke'nin ilk 11'de olmasını bekliyordu ama Ersun Yanal belki her iki sebepten belki de sadece birinden odlayı Nijeryalı'yı kenarda bekletmeyi tercih etmişti.

Ancak 2 haftadır puan alamayan Fenerbahçe açısından maç iyi gitmiyor, gol bir türlü gelmiyordu. 0-0 sona eren ilk yarının ve 57. dakikada Kasımpaşa'nın 10 kişi kalmasının ardından Yanal Emenike'ye 'hazırlan' talimatı verdi.

Ancak Nijeryalı yıldız tam oyuna girmek üzereydi ki Emre'nin golü geldi ve Fenerbahçe öne geçti.

Golle birlikte Ersun Yanal, Emenike'yi oyuna sokmaktan vazgeçip yanına çağırdı. Ta ki 79. dakikaya kadar. 10 kişilik Kasımpaşa, Malki ile 1-1'lik beraberliği yakalayınca Yanal yeniden Emenike'yi oyuna almaya karar verdi. Golcü oyuncu yeniden hazırlandı, tam oyuna girmeye hazır hale geldi ki bu kez Bekir'in golü geldi ve Fenerbahçe yeniden öne geçti.

Ve tıpkı ilk goldeki gibi Ersun Yanal Emenike'yi oyuna almaktan yine vazgeçti. Ardından da Salih'i sahaya sürdü.

Böylelikle Emenike, toteme inananlara için, 2 kez kenara gelip ikisinde de gole vesile oldu...