Kayaklı Koşu 2. Etap Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezinde düzenlenen "Kayaklı Koşu 2. Etap Türkiye Şampiyonası" bugün yapılan final müsabakalarıyla sona erdi.

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) tarafından Abalı Kayak Merkezinde düzenlenen organizasyona 8 branşta 20 ilden 340 sporcu katıldı.

Şampiyonanın bugün yapılan final müsabakalarına katılan kayakçılar, kıyasıya mücadele etti. Yarışlar sonunda dereceye giren sporcular, Türkiye Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı.
Çekişmeli geçen yarışlar sonunda gruplarında dereceye giren kayakçılara, düzenlenen törenle madalyaları verildi.

Bu arada, gruplar halinde yarışan ve bitiş çizgisine ulaşmak için büyük efor sarf eden bazı sporcular, yarışı tamamladıktan sonra baygın düştü.
Sporculara, kayak tesisindeki görevlilerce müdahale edildi.
Yarışları Vali Aydın Nezih Doğan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İrfan Kızılarslan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, TKF Genel Sekreteri Bekir Doğan, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Şerif Erim, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ersin Taşlıalan ve çok sayıda kişi izledi.

Kaynak: AA