Şanlırurfaspor - Fethiyespor Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 25. haftasında kendi evinde Fethiyespor'a 1-0 mağlup olan Şanlıurfaspor'un teknik direktörü Reha Kapsal, karşılaşma esnasında kendisini istifaya davet eden taraftarlara tepki gösterdi.

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Kapsal, "Bu insanlık değil, vicdansızlıktır" dedi.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Reha Kapsal, kırmızı kart nedeniyle takımın yaklaşık 60 dakika eksik oynadığını hatırlatarak, "İyi bir oyun ile başladık. Gereksiz bir karttı, ama Onur gibi tecrübeli bir oyuncunun görmemesi gereken bir kırmızı kart gördük. Bu hareketi yapmaması gerekirdi. Tam kadro iyi bir oyun oynuyorsunuz. 10 kişi ile uzatmalar dahil 60 dakikaya yakın bir oyun oynuyorsunuz. Rakibe pozisyon vermiyorsunuz, gol pozisyonu üretiyorsunuz. Gol kaçırıyorsunuz. Çocuklar aslan gibi ellerinden geleni yaparak, büyük gayret gösterdiler. Hepsini tebrik ediyorum, müthiş oynadılar. Bu kadar ağır bir zeminde, bu kadar özverili oynamaları nedeniyle oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

"ŞANSSIZLIKLARDAN YAKAMIZI KURTARAMADIK"
Şanssızlıklardan yakalarını kurtaramadıklarını belirten Kapsal, şunları söyledi:
"90. dakikada bile şutunuzu kaleci önlüyor. Matiyes, boş kaleye kafa ile atamıyor. Bir enteresanlık ise kendi kalenize gol atıyorsunuz. Bir maçta, başınıza ne gelebilecekse bizim başımıza geliyor. Uzun süredir, iç saha galibiyetimiz yok. İkinci devrenin ilk maçı olan Manisa’da, 25. dakikada 9 kişi kalıyorsunuz. 2-3 fark atabileceğiniz İstanbul maçı, 87. dakikada bir golle 1-1 berabere kaldık. Bu maçta kırmızı gördük. Antrenörlükte sorun, sıkıntı hissetsem hata bende derim. 60 dakika 10 kişi oynamak kolay değil. Şaka gibi maçlar oynuyoruz. Kendi kalene gol at, 10 kişi kal, tek kale oyna, gol kaçır, rakibe pozisyon verme. Tüm 90 dakikanın kontrolü bizde. 1-0 mağlup oluyorsun. Golü de kendi kalene atıyorsun."

"TAKDİR HAKLARI HEP RAKİBE OLMAZ"
Kapsal, basın mensuplarının hakem hataları ile ilgili soruları üzerine, "Ben geldiğimden beri 7-8 penaltı verilmedi. Bugünkü penaltı pozisyonunu ezbere konuşmak, abartmak, hakemi de suçlamak yanlış olur. Hakem üçlüsü çok düzgün insanlardı. Ama, rakip takımın 39 numaralı oyuncusu Ahmet Aras, maçı yönetti. Penaltı pozisyonları verilebilir de verilmeye bilir de. Hakem kararıdır. Ama 11 maçlık periyotta, yaklaşık 8 penaltımız verilmedi. Tabi bu benim çalıştığım bölümde. Sezon başından beri takım zaten 1 penaltı attı. Takdir hakları hep rakibe de olmaz. Hakemlere de saygısızlık yapmak istemiyorum. Bir şey varsa kendimizde aramalıyız. Bizim oyuncumuz bu hareketi yapmamalıydı. Penaltı pozisyonları başka. Böyle bir durum varsa hakemi de yeneceksin. Öyle oynayacaksın, yeneceksin" cevabını verdi.

"BU İNSANLIK DEĞİL, VİCDANSIZLIK"
Maçın bitimine 14 dakika kala tribünlerden yükselen istifa tezahüratlarının hatırlatılması üzerine Kapsal, "Bir teknik direktör ya iyidir, ya kötüdür. Dakikaya, skora göre bağırmak, etmek hoş değil. Maçın bitimine 10 dakika var. Uzatmalarla 14 dakika var. Senin bir şahsi hesabın varsa, bunun yeri burası değil. Bir sıkıntın olabilir. Bazılarının sıkıntılarının ne olduklarını da biliyorum. Maç biter, maçtan sonra yaparsın. 14 dakika kala, bu oyuncular sahadayken bağırarak olmaz. Ona rağmen oyuncular 2 gol kaçırıyor. Bu insanlık değil, vicdansızlık. Başka hesaplarını, saha içerisinde görmeyecekler. Benim hayatımda duymadığım bir şey bu. Bunca zamandır antrenörlük yapıyorum. Milli takımda da çalıştım. Bu tezahüratları yapan arkadaşlar beni konuşturmasınlar. Ahlaklı, edepli olsunlar. Allah korkusundan bahsederler, biraz Allah korkusu ile hareket etsinler" şeklinde konuştu.


Şanlıurfasporlu futbolcular ise oyunun başında gol bulabilseler, skorun daha farklı olabileceğini ifade ettiler.

FETHİYESPOR CEPHESİ
Fethiyespor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu ise kendi evlerinde kazandıkları Ankaraspor maçının ardından Şanlıurfaspor deplasmanından da galibiyetle ayrılmalarının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, "Şanlıurfaspor, ilk devredeki görüntüsünden çok uzakta bir takım. Daha fazla koşan, mücadele eden, daha agresif, takım savunmasını iyi yapmaya çalışan bir takım. Bu anlamda sıkıntı çekeceğimizi biliyorduk. Maç da bu şekilde gelişti. Özellikle oyunun son bölümünde oyuncularımızın skoru koruma iç güdüsü ya da saha zemininin kaygan ve yağışlı olması, bir takım hataları da beraberinde getirdi. Rakibimiz 10 kişi kalmalarına rağmen, kalemizde inanılmaz bir baskı kurdu. Tabi ki önemli olan kazanmak. Şartlar ne olursa olsun, maçın bazı bölümlerinde kötü de oynasanız, kazanmak önemliydi. Tabi ki bu 3 puandan, oyuncu arkadaşlarımızın verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum" diye konuştu.

Fethiyesporlu futbolcular ise, Ankaraspor galibiyetinin ardından Şanlurfaspor maçından da 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını belirterek, hedeflerinin alt sıralardan kurtulmak olduğunu söylediler.

Kaynak: İHA