Kayaklı Koşu 2. Etap Türkiye Şampiyonası

Van'ın Gevaş ilçesinde Kayaklı Koşu 2. Etap Türkiye Şampiyonası başladı.

Türkiye Kayak Federasyonunca (TKF) Abalı Kayak Kayak Tesisi'nde iki gün sürecek olan organizasyona 8 branşta 20 ilden 340 sporcu katıldı.

Müsabakalar öncesinde bazı sporcular kayak merkezinde çalınan Kürtçe müzik eşliğinde antrenman yaparken, bazıları da pisti tanımak için ısınma turu attı.
Yarışmayı izlemeye gelen sporcuların aileleri ve bazı vatandaşlar da kayak merkezinde müzik eşliğinde halay çekti.
TKF Başkanı Özer Ayık, yaptığı konuşmada, Türkiye şampiyonası öncesi son elemeleri Abalı Kayak Merkezi'nde tamamlayacaklarını söyledi.

Müsabakalarda 120 sporcunun milli takıma girebilmek için kıyasıya mücadele edeceğini kaydeden Ayık, şöyle konuştu:
"Türkiye'deki birçok kayak tesisinde kar bulunmuyor. Bölge bu konuda çok şanslı. Abalı Kayak Merkezini çok beğendim. Herkesi buraya bekliyoruz. Her şey çok güzel ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra Abalı'da daha büyük organizasyonlar yapmayı düşünüyoruz. Van, buradaki yarışlara 20 ilden 340 sporcuyla gelen antrenörleri ve görevlileri de sayarsak yaklaşık 500'ün üzerinde misafiri ağırlıyor. Yarış sonunda yarın madalya töreni yapacağız. İki gün sürecek olan bu yarışmalarda sporcularımızdan sadece 120'si Türkiye şampiyonasına girebilecek. Bu 120 sporcumuzda milli takıma girebilmek için kıyasıya yarışacak."
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ise Abalı'da yapılan spor faaliyetinin kente önemli değer kattığını belirtti.

Böyle bir organizasyonunun Van'da gerçekleştirilmesinden gurur duyduklarını dile getiren Sinir, "Çocuk bayan, çocuk erkek, yıldız bayan, yıldız erkek, genç bayan, genç erkek, büyük bayan ve büyük erkek kategorilerinde sporcularımız düşe kalka kıyasıya yarıştı. Yarışta zor anlar yaşayan bazı sporcular, yarış sonunda baygın düştü. Sporculara görevlilerce müdahale edildi" dedi.

Yarışmaların ardından sporcular için Gevaş ilçesindeki Akdamar Adası'na gezi düzenleneceği bildirildi.

Yarışmaları, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş da izledi.

Kaynak: AA