Karabükspor - Trabzonspor Maçının Ardından

Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında sahasında konuk ettiği Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı.

Kırmızı-mavili ekip bu sezon evinde üçüncü beraberliğini aldı.
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, kaptırdıkları topun kendilerine gol olarak döndüğünü ve sahadan beraberlikle ayrıldıklarını söyledi.

Her iki takım adına mücadele açısında üst seviyede bir maç olduğunu belirten Kafkas, “Oyunun büyük bir bölümüne hakimdik. Kontrolü kaybettiğimiz zaman iki gol yedik. Son yediğimiz golde oyunu orta sahada tutmamız gerekirdi. Maalesef çıkarken kaptırdığımız top bize gol olarak geri döndü. Oyuncularımı gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Trabzonspor’a başarılar diliyorum” dedi.

Bir gazetecinin olaylı bir şekilde Trabzondan gönderildiğini ve bugünkü karşılaşmadaki duygusu sorulan Kafkas, “Maalesef bizi oralı görmediler, oradan da görmediler. Onun için bu konuda söyleyecek bir şey yok. İçinde olsam da olmasam da Trabzonspor başarılı olur” şeklinde konuştu.

Önde iken oyuncu değişikliği erken yapıp yapmasının da sorulması üzerine Tolunay Kafkas, “Orta saha oyuncumuz yoktu. Orta sahada özellikle Musa ve Furkan’ın yorgunluğu vardı. Kadromuzda kısıtlı olunca orta saha oyuncusu olmayınca değişikliği yapamadık. Biraz daha erken davranabilirdik” diye konuştu.

Kafkas, 5. ve 6. hakemlerin olmasından yana olduğunu kaydederek, "Hatalar bizim başımıza da geliyor. Bizler de çok ciddi hatalara maruz kalıyoruz ve isyan ediyoruz. Maçın geneline baktığımızda hakemlerin maçı iyi yönettiğini düşünüyorum” ifadesinde bulundu.

Takımın ikinci golünü atan Murat Akçay ise, galibiyeti hak eden taraf olduklarını söyleyerek, “Fazla pozisyona giren taraf bizdik. Eğer Avrupa kupalarını hedefliyorsak iç saha maçlarını kazanmak zorundayız” dedi.

Jones Lopes ise, maça başlamadan önce Trabzonspor’un ne kadar güçlü olduğunu bildiklerini ancak orta sahada yaptıkları hata sonunda sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

TRABZONSPOR CEPHESİ
Mustafa Akçay’ın takımdan ayrılmasının ardından Trabzonspor ile ilk maçına çıkan Hami Mandıralı ise, galip gelemediklerini ama mağlup da olmadıklarını söyledi.

Mandıralı, “İlk deneyimim oldu. Trabzon’un başında sahaya çıktım. Oyunun genelinde, takımımız futbol adına sahada gerekeni yaptı. Bütün atakların kontrollü olması ve oyuna asılması maçı çok istemesi bizim için çok önemliydi. Forvet alanında çoğalmada sıkıntı yaşadık. Devre arasında takıma moral ve motivasyon vardı ama beklemeden iki gol gördük. Oyunu bırakmadan oyuncu değişikliği bize katkı sağladı. Trabzonspor oyunu bırakmadığı zaman skoru yakalayabiliyor. Galip gelmedik ama mağlup da olmadık. 6 hakem uygulaması işlemlerinin ne olduğunu merak ediyorum. 6 hakemler orta hakemlere ne kadar katkı sağlıyorlar bunu gözden geçirilmesi lazım. Olcan’ın pozisyonu penaltıysa niye vermedi? Değilse oyuncuyu niye cezalandırmadı?” dedi.

Futbolun kazanınca güzel olduğunu belirten Mandıralı, “Kazanmaya ihtiyacımız vardı. Kazanmak adına forvete yakın oyuncuları sahaya sürdük. Onlar da katkı sağladı. Takım olmak, savaşmak mücadele etmektir bu. Oyunu bırakmadık. Penaltı verilse belki maçı kazanacaktık. Trabzonspor her zaman kazanmaya oynamalıdır. Asla defans oynamamalı çekinmeli ve rakibin üzerine gitmeli. Kontrollü olarak bunu yapması lazım. Bunu bugün gerçekleştirdik. Takım için güzel bir maç oldu” şeklinde konuştu.

JUVENTES MAÇI
Hami Mandıralı, Avrupa kupalarında oynayacakları Juventus maçının büyük bir maç olduğuna dikkat çekerek, "Trabzonspor tarihe girecek bir maç ve ona göre hazırlanacağız. Juventus’un nasıl futbol devi olduğunu biliyoruz ve korkmuyoruz. Galatasaray nasıl 1-0 yendiyse, neden biz aynı skoru yakalamayalım. Futbolda isim olarak büyük olabilirsiniz ama futbolun gerekli şeylerini sahaya yansıttınızmı herkesi yenebilirsiniz. Herkesin bir şansa ihtiyacı vardır. Bana da böyle bir görev verdi. Ben hazırım. Arkadaşlarımla hazırım. Kimse doğarken antrenör doğmuyor. Sayısızca hocalarla çalıştım. 17 yıllık futbolcuyum ve belli bir birikimim var. Şans verilirse bunun üstesinden geliriz. Yönetim kurulumuz bize destek olsun ve bize o şansı versin. Şenol Güneş çok değerli bir hocamızdır. Trabzonspor’un en büyük değerlerin başında gelir. Şuan biz buradayız. Çıkan haberler var. Biz her şeye açığız, bize görev verilmese de bir şey kaybetmeyiz” ifadesinde bulundu.

Trabzonsporlu oyuncu Marc Janko ise, zorlu bir karşılaşma olacağını bildiklerini ifade ederek, "Bu maçın sonucunda bunun üstesinden geldik. İyi bir başlangıç yaptık ve öne geçtik. İkinci yarının başında üst üste iki gol yedik ama maçı bırakmadık ve beraberliği sağladık. Zor durumda olan bizim için fena sayılmayacak bir skor. Juventus maçına odaklandık ve iyi bir mücadele göstereceğimizi düşünüyorum” dedi.

Trabzonsporlu bir diğer oyuncu Emre Güral da ilk yarı topun hakimiyetinin kendilerinde olduğunu belirterek, “İkinci yarıya kötü başladık ve neredeyse 8 dakikada iki gol yedik bu bizi baya sarstı. Takım olduğumuzu göstererek üstesinden gelerek, beraberliği sağladık. Olcan’ın penaltısı verilseydi galibiyetle ayrılırdık. Kolay kolay maçı bırakmayız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA