İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arslan Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, PTT 1. Lig'in 25. haftasında yarın deplasmanda karşılaşacakları İçel İdmanyurdu'nu yeneceklerini savundu.

AA muhabirine yarınki maç hakkında değerlendirmelerde bulunan Arslan, rakiplerine saygı duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"İçel İdmanyurdu maçı zorlu geçecek. Ligin üst tarafını doğrudan etkileyecek bir karşılaşma oynayacağız. Kadro yapısı itibarıyla kaliteli oyunculardan kurulu bir takımla karşılaşacağız. Rakibimize saygı duyuyoruz ama kendi gücümüzün de farkındayız. İçel İdmanyurdu'nu zor da olsa yeneceğimizi düşünüyorum. Galibiyet için hazırlanıyoruz. İçel'den 3 puanla döndüğümüz takdirde çok büyük bir avantaj elde edeceğimizi de biliyoruz. Bütün hazırlıklarımız bu yönde."
İçel İdmanyurdu maçının ardından arka arkaya Orduspor, Karşıyaka ve Manisaspor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Cihat Arslan, önlerinde zor bir fikstür olduğunu aktararak, "Zor da olsa herkesi her sahada yenebilecek kapasitemiz var. Bundan sonrasını maç maç düşünmemiz gerek. Öncelikle İçel İdmanyurdu mücadelesine odaklanmış durumdayız. İnşallah onu geçtikten sonra diğerlerini düşünmemiz gerek" ifadelerini kullandı.

- "Ligin favorisi olarak kendimizi görüyorum"

Cihat Arslan, PTT 1. Lig'in çok zevkli bir hal aldığını vurgulayarak, kadro yapısı bakımından kendilerini ligin favorisi olarak gördüğünü söyledi.

Arslan, rakiplerinin kendilerine karşı daha farklı bir şekilde hazırlandığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Zaman zaman inişler, çıkışlar ve kayıplar olacak. İnancımız ve motivasyonumuz olduğu sürece sıkıntı oluşturacağını düşünmüyorum. Kendi takımıma güveniyorum. Tabii ki diğer rakiplere saygı duyuyorum ama kadro yapısı bakımından bu ligin favorisi olarak kendimizi görüyorum. İşimiz bunun için çok zor. Her rakip bize karşı farklı bir şekilde hazırlanıyor. Sezon sonunda şampiyon olacağımıza yürekten inanıyorum."
Ligde her takımın bir hedefi olduğunu aktaran Arslan, "Bütün takımlar için her maç çok önemli ve çok özel. Bu ligi zevkli kılan da bu. Herkesin bir hedefi var. Onun için bütün maçlar zorlu geçiyor. Alt sıradan bir takımla oynasanız, üst sıraları zorlayan bir takımla karşılaşsanız da maçlar zorlu geçiyor. Bundan sonra ligde kolay maç yok" şeklinde görüş belirtti.


Kaynak: AA