Abdullah Avcı Açıklaması

A Milli Takımlar eski teknik direktörü Abdullah Avcı, sonuç anlamında başarılı olamadığını söyledi.


A Milli Takımlar eski teknik direktörü Abdullah Avcı, bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Milli takımla yollarını ayırdıktan sonra uzun bir süre dinlendiğini söyleyen Avcı, kimseye kırgın olmadığını belirtti.

Avcı, "Herkesin desteği ile milli takımın başına geldim. Çok destek gördüm. Ancak sonuç anlamında başarılı olamadım. Bunu her zaman söyledim ve söyleyeceğim. İnsanların gözündeki Abdullah Avcı'yı yıpratmak istemedim ve bu yüzden ayrıldım" dedi.

"BAŞARIYI RESMİ MAÇLARA YANSITAMADIK"
Mili takımı, Hırvatistan maçı sonrası devraldığını söyleyen Avcı, "Göreve gelmemle birlikte 18 tane yeni futbolcu takımda oynamaya başladı.

İyi bir yaz kampı geçirdik. Oynadığımız 5 hazırlık maçının 4’ünden galip ayrıldık. Ancak bu başarıyı resmi maçlara yansıtamadık. Sonuç alamayınca da işler bu noktaya geldi. Oyuncu tercihlerinde çok eleştirildim ama milli takıma davet ettiğim oyuncular şimdi büyük takımlarda forma giyiyor. Selçuk’la sorun yaşadığım bir dönem konuşuldu. Hiçbir oyuncumla sorun yaşamadım. Selçuk’a hala telefonda görüşürüz" diye konuştu.

"GELEN TEKLİFLERİ GERİ ÇEVİRDİM"
Trabzonspor’dan teklif almadığını vurgulayan Abdullah Avcı, "Başka kulüplerden ve Çaykur Rizespor’dan teklif aldım. Ancak bu sene takım çalıştırmayı düşünmediğim için teklifleri geri çevirdim. Önümüzdeki sezon teklif gelirse değerlendiririm" şeklinde konuştu

Avcı süper ligde şampiyonluk yolunda 3 büyük takımın da favori olduğunu ancak Fenerbahçe’nin daha avantajlı olduğunu ifade etti.

"ALTYAPI İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM"
Yabancı sınırlaması konusunda da görüşlerini açıklayan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu kural ilk çıktığında herkes Abdullah Avcı'nın bunu istediğini söyledi.

Ben Türk futbolunun altyapısını geliştirmek için uğraştım. Bizim sorunumuz yabancı sınırlaması değil. Yerli-yabancı rekabetini sağlayamazsan yabancı sınırlaması ister serbest olsun, ister sınırlı olsun hiçbir şey değişmeyecek. Görevde olduğum süre içinde altyapı için çok çalıştım."

Kaynak: İHA