Kano

Ordu Mor Beyaz Spor Kulübü sporcularından Gamze Öztürk ile Sedanur Geçer'in, "kano slalom" branşında A Milli Takıma yükseldikleri bildirildi.

Kulüp Antrenörü Halil Öziş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporcuları Sedanur ve Gamze'nin başarılarından gurur duyduklarını belirtti.

Sporcuların kısa sürede A Milli Takım düzeyine yükselmelerinin sevindirici olduğunu ifade eden Öziş, şöyle konuştu:
"2013-2014 sezonunda Türkiye Kano Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Türkiye Şampiyonası'nda büyük bayanlarda sporcularımızdan Sedanur Geçer ve Gamze Öztürk, Türkiye Şampiyonu oldular. Yapılan çalışmalar neticesinde Türkiye Kano Federasyonu'nun milli takımın teknik planlama birimi, sporcularımızı Kano A Milli Takımı aday kadrosuna çağırdı. Sporcularımız almış oldukları puanlamalarla Avrupa ve dünya şampiyonası öncesinde Makedonya ve Slovenya'da düzenlenecek uluslararası turnuvalara götürülecek. Buradaki test performanslarına göre de Avrupa ve dünya şampiyonasına gidecekler."
Sporcularının kısa sürede amaçlarına ulaştığını kaydeden Öziş, şunları söyledi:
"Yakalanan başarının en önemli noktası, çocuklarımızın 2009 yılında kano sporuna başlayarak azmetmeleridir. Kano sporunda Ordu'yu en üst düzeyde temsil ettiğimiz için gurur duyuyoruz. Türkiye'nin en kaliteli ve başarılı kız takımına sahibiz. Bu da ilimiz açısından önemli bir başarı. Sedanur Geçer ve Gamze Öztürk, 2016 ve 2020 olimpiyat hazırlık milli takım kadrosundalar. Her iki sporcumuz da Rize'de açılan Kano Olimpiyat Merkezi'nde çalışmalarına devam edecek. Olimpiyat Merkezinin dışındaki zamanlarda da Ordu'ya gelip hazırlıklarına burada devam edecekler. İnşallah 2014 yılında uluslararası alanda bir madalya gelir."
Öziş, kulüp başkanı Yaşar Pamuk'a takıma verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Sporculardan Gamze Öztürk ise mutlu olduğunu belirterek, "Çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz A Milli Takım forması altında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek" dedi.

Sedanur Geçer de "kano slalom" branşında bayan milli takımının bu sene oluşturulduğunu ifade ederek, "Biz de Gamze ile A Milli Takımına seçildik. Çalışmalarımız devam ediyor. Mart ayında kamplarımız var. İnşallah iyi bir kamp süreci geçirerek başarıya ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA