Euroleague E Grubu

Euroleague E Grubu altıncı hafta karşılaşmasında Yunanistan’ın Olympiacos takımı ile deplasmanda karşılaşan Anadolu Efes mücadeleden 78-60 mağlup ayrıldı.


Karşılaşmaya Planinic, Doğuş, Vasileiadis, Savanovic ve Kerem beşi ile başlayan Anadolu Efes ilk dakikayı 5-0 geride geçtikten sonra Planinic ile ilk basketini buldu. Kerem’in orta mesafeli isabeti ve Vasileiadis’in üçlüğü ile 3.30’da lacivert-beyazlılar 7-7 ile skora denge getirdi. Rakip takımın altı sayısı sonrasında televizyon molasına 13-7 geride giren lacivert-beyazlılar molanın ardından Doğuş’un üç sayısı ile yedinci dakikada skoru 10-17’ye getirdi. Sekizinci dakikada skor 10-22’ye gelince koç Aggelou da mola aldı. Mola sonrasında kalan süre içinde Doğuş ile bir basket bulan Anadolu Efes ilk 10 dakikayı 24-12 geride geçti.

İkinci çeyreğe Cedi ve Bjelica’nın sayıları ile başlayan Anadolu Efes skoru 18-26’ya getirdi. Planinic’in faul çizgisinden bulduğu iki isabet ile 20. sayısını bulan lacivert-beyazlılarda Kerem mücadele esnasında sakatlık geçirerek yerini Emircan’a bıraktı. 16.30’da Birkan’dan gelen üçlük ile skoru 26-33’e getiren Anadolu Efes, Vasileiadis ve Savanovic’in sayıları ile devrenin son dakikasında farkı altı sayıya indirdi. Kalan süre içinde rakip takımın tek sayısının ardından Anadolu Efes ilk yarı sonunda soyunma odasına 36-29 geride gitti.

İkinci yarıda geride kalan Anadolu Efes Planinic ve Semih’in dört sayısı ile 27. dakikada skor 37-53’e getirdi. Çeyreğin son dakikası içinde Bjelica ve Birkan ile birer üç sayılık isabetle Anadolu Efes üçüncü periyodu 62-43 geride tamamladı.

Son periyoda Savanovic’in faul çizgisinden bulduğu tek isabet ile başlayan lacivert-beyazlılar 32. dakikaya 64-44 geride girdi. Bu dakikada oyuna dahil olan Emircan’ın basketi ile 33. dakikada 46-66’lık skor ile geçildi. Maçın son anlarında Cedi ve Planinic ile beş sayı daha bulan Anadolu Efes karşılaşmadan 78-60 mağlup ayrıldı.

Kaynak: İHA