Türkiye Kupası Karşıyakalılarla Buluştu

Basketbolda Spor Toto Türkiye Kupası'nı ilk defa kazanan Pınar Karşıyaka, ULEB Avrupa Kupası'ndaki Ratiopharm Ulm maçı öncesinde kupa sevincini taraftarlarıyla yaşadı.

ULEB Avrupa Kupası I Grubu'nda Karşıyaka Spor Salonu'nda Alman ekibi Ratiopharm Ulm'u konuk eden Pınar Karşıyaka, karşılaşmadan önce minik bir kupa töreni yaptı.
Oyuncuların tanıtıldığı sırada salon ışıklarını sönerken, basketbolcular tek tek anons edildi. Son olarak başantrenör Ufuk Sarıca ve takım kaptanı İnanç Koç, salona Türkiye Kupası ile giriş yaptı. Basketbolcular, kupayla salonda kısa bir tur attı.
Pınar Karşyakalı oyuncular seremoniye ön tarafında "Basketbol diye yazılır, Karşıyaka diye okunur, Spor Toto Türkiye Kupası Şampiyonu", arkasında ise "Şampiyon Karşıyaka" ile teknik ve idari ekiple basketbolcuların isimlerinin yazılı olduğu tişörtlerle çıktı.
Balonlarla süslenen salonu dolduran Karşıyakalı seyirciler, takımlarına destek verdi.
İzmir temsilcisi, söz konusu kupayı yarın, daha önce vefat eden Karşıyaka taraftarı Özgür Soylu'nun mezarına götürecek. Özgür Soylu, 16 Kasım 2008'de Banvit-Pınar Karşıyaka maçını izlemek için Bandırma'ya giderken, Balıkesir'deki bir akaryakıt istasyonunda çıkan silahlı kavgada hayatını kaybetmişti.
Öte yandan, yeşil-kırmızılı ekibin yeni oyuncusu Jawad Williams statü gereği Ratiopharm Ulm maçında forma giyemedi.

Kaynak: AA