Narman Spor Kulübü'nden Fikstür Tepkisi

Buz Hokeyi Bayanlar Ligi'nde mücadele eden Narman Spor Kulübü, fikstüre göre maçlarının sürekli deplasmanda oynanmasına tepki gösterdi.

Kulübün asbaşkanı Erdal Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adaletsiz bir fikstürde mücadele ettiklerini savunarak, sürekli deplasmana gittikleri için oyuncuların şevkinin kırıldığını söyledi.

Bugüne kadar oynadıkları maçların sadece iki tanesinin Erzurum'da oynandığına vurgulayan Karahan, şöyle devam etti:
"Oynanan maçlara bakınca sadece iki tanesini kendi evimizde oynamışız ve bundan sonra oynayacaklarımız da deplasmanda. Çocukları maçtan iki gün önce maçın oynanacağı kente götürüyoruz ve günlerce orada kalıp üst üste maçlara çıkıyoruz. Bu nasıl bir fikstür anlamadım. Yaptığımız 11 maçtan iki tanesi hariç hepsi deplasmanda oynandı. Bundan sonra oynayacağımız yarı final ve final maçları da yine deplasmanda olacak. Bu nasıl bir adalettir. Çocuklar sürekli yollarda yorgun maça çıkıp mücadele ediyor. Böylesine adaletsiz bir fikstür olamaz. Bir maç dışarıdaysa bir maç kendi evimizde oynamamız gerekiyor fakat bunu kimseye anlatamıyoruz. Erzurum'a maç neden verilmiyor bunu anlamış değiliz. Biri çıkıp bunun izahını yapmalı."
Geçtiğimiz yıl Ankara'nın Milenyum Paten Spor Kulübü'nde oynayan ve bu sezon Narman Spor Kulübü'ne transfer olan Başak Demirkol da sürekli deplasmanda mücadele etmenin takımın psikolojisini bozduğunu dile getirdi.
Narman Spor Kulübü'nde oynamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Demirkol, şunları kaydetti:
"Ben sporculuk hayatımda böyle bir fikstür görmedim. Yıllarca Ankara'da buz hokeyi oynadım ama sürekli deplasmana gitmedim. Buraya geldim ve arkadaşlarımla sürekli deplasmana gidip maça çıkıyoruz. Arkadaşlarımın morali bozuldu. Üst üste maça çıkmak için günlerce Kocaeli'de kalmak zorundaydık ve bu sefer de bizim için 'Kocaeli'de kamp yapıyorlar' gibi yakıştırmalar yaptılar. Erzurum'da zaten kamp yapıyoruz ve buradaki salonların kalitesi daha iyi ama sürekli maça çıkmak için deplasmana gidince masraflar artıyor ve biz mecburen orada kalmak zorundayız. Böyle bir fikstür olamaz."
Takım oyuncularından Ayşenur Kurdal ise fikstür nedeniyle yaşadıkları sıkıntılara rağmen ligde en iyi mücadeleyi vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: AA