Mancini Açıklaması

Ziraat Türkiye Kupası grup aşamaları son karşılaşmasında Galatasaray ile Medical Park Antalyaspor’un golsüz eşitlikle sonlanan mücadelesinin ardından sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Roberto Mancini, “Bugün ortaya konulan performanstan dolayı mutluyum” dedi.


Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 6. Maçında Galatasaray ile Medical Park Antalyaspor’un golsüz eşitlikle sonlanan mücadelesi sonrası düzenlenen basın toplantısında iki takım teknik direktörleri ve futbolcuları açıklamalarda bulundu.

Kadroda çok genç ve ilk defa oynayan futbolcular olduğunu hatırlatan Mancini, “Onların bu performansından memnunum” diye konuştu.

Semih Kaya ile ilgili sorulan bir soruya İtalyan Teknik Adam, Semih’in çok kaliteli bir oyuncu olduğuna değinerek, “Bu tip şeylerin yazılması normal. Semih’e teklif geldiği ya da bir girişimde bulunulduğu konusunda bir bilgim yok” ifadelerini kullandı.

Chelsea maçlarına kadar Hamit Altıntop’un yüzde yüz hazır olamayacağını ifade eden Roberto Mancini, “Çok uzun ve zor bir sakatlık atlattı. Belki 2 ay, belki daha fazla sürecek hazır hale gelmesi. Yüzde 50 ya da 60’ına ulaşsa bile bu yeterli olabilir” sözlerine değindi.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Roberto Mancini, yarı finalde Bursaspor ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, “Bursaaspor ile oynadığımız son maçta onlara karşı net bir skor aldık. Bu belki 1 maçta alınabilecek bir skor. Yarı finalde rakibimiz Bursaspor. Saygı duyulabilecek bir takım. Kadro anlamında bütün oyuncularımızı bu maçlarda değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Statü ile ilgili kupada final oynamak için daha az maç yapılması gerektiğini son olarak belirten Mancini, kupada oynanan karşılaşmaların fazlalığından da yakındı.

GÜNTER: "KENDİMİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUM"
Galatasaray’ın Borussia Dortmund’dan ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Koray Günter, ilk maçta iyi bir performans gösterdiklerine değinerek, “Böyle genç bir takımla ilk defa ve iyi oynadık. Tur atladık. Konsantrasyonum şu an Galatasaray’a odaklı. Kendimi burada geliştirmek ve göstermek istiyorum. İnşallah baya bir maç oynarım burada. Önümüze gelecekte bakarız. Türkiye’de alt milli takımlarda oynamadım. Almanya için oynuyorum. Şu anda A Milli Takım’ı düşünmüyorum. İki milli takımdan da teklif gelmedi. Gelirse eğer ailemle oturur, konuşur ve ona göre tercih yaparım” açıklamalarında bulundu.

ALTINTOP: "KAVUŞTUK ÇOK ŞÜKÜR"
Sarı-kırmızılı takımın tecrübeli futbolcusu Hamit Altıntop, basın mensuplarını özlediğini söyleyerek, “Kavuştuk çok şükür. Bugün takımla olmam ve oynamam benim açımdan çok önemliydi. Uzun bir süreydi sakatlık sürem. Bugünkü maçı çok fazla değerlendirmemek gerek. Ben fitness konusunda ya çok hazırım ya da maçın temposu düşüktü. Zorlanmadım diyebilirim. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Hedef Chelsea diyebilirim. Ama ilk önce sağlıkla alakalı olarak iyi duruma gelmeliyim. O kadroda Chelsea karşısında ilk 11’de bende yer almak istiyorum. İnşallah mayıs ayında şampiyon oluruz, inşallah Türkiye Kupası'nı alırız. Şampiyonlar Ligi’nde de çeyrek final ve yarı final hedefimiz var. Hedefler ve yaptığımız işler belli. Takım halinde oynamamız önemli” dedi.

"SAKATLIKLARDAN TECRÜBE EDİNDİM"
Sakatlığının tam iyileşmesinin 6-8 hafta arası olduğuna değinen Altıntop, “Sonrası fizik güce ve ruh hale dayalı. Bende sakatlıklardan tecrübe edindim ve onları da işin içine katınca daha bir farklı bir formül oluştu ve şimdi burada olmamın nedeni doktorlar fizyolar diyebilirim. Almanya’da beni ameliyat eden doktorlarında hakkını yememek lazım. Burada olmam hazır olduğum anlamına gelmiyor. Zamanım var daha. Belki 1 maçta oynarım, belki diğer maçta 15 dakika oynayacağım. Onun ayarını da iyi yapmak gerek. Takımımız çok iyi bir çıkışta. Böyle bir çıkışta olmamız bana da avantaj. Bu bana da baskı oluşturuyor. Bu da önemli ve hoşuma gidiyor. Önemli olan burada Galatasaray’ın başarısı” sözlerine değindi.

"TAKIM RUHUNU SAHADA GÖSTERİYORUZ"
Galatasaray’ın aldığı sonuçların herşeyi ifade ettiğini belirten Hamit Altıntop, “Son haftalarda ciddi şekilde çıkışta takımımız. Bunu ilk maçlarda da sürdürdük ligin başlamasıyla. Takımımızın ruhunu gösteriyoruz sahada. İyi bir yoldayız. Ümitliyiz. Takım olarak da hazırız. Hocamızda zamanı yeri geldiğinde, beni oynattığında iyi bir performans göstermem gerek. Herkesin Galatasaray’da sorumluluğu var. Benimde öyle. Bana kalsa bugün 45-60 dakika oynardım. Ama ne kadar mantıklı bilmiyorum. Ben hazır oluyum, oynarım-oynamam hoca karar verir. TT Arena’da taraftarımız önünde oynamayı özledim” şeklinde konuştu.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR CEPHESİ
Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, hedeflerinin gruptan birinci çıkmak olduğunu hatırlatarak, “Bizim için hedef grubumuzdan birinci olarak çıkmaktı. Bunu da başardık. 10 maç oynadık. Bir ligin ilk yarısı kadar neredeyse. Oyuncularımı kutluyorum. Çok yorgun ve yorulduğumuz bir periyottu. Planladığımız her şeyi başardık. Önümüzde yarı final maçı var ve rakibimiz Eskişehirspor. Onları da tanıyoruz. Hedefimiz final diye söylemiştik. Arkadaşlarımız soyunma odasında bunu konuşmaya başladılar bile. Şimdi Eskişehir maçını da kazanıp finale uzanmak istiyoruz” dedi.

Kırmızı-beyazlı takımın futbolcusu Serdar Karaman, gruptan birinci çıkmanın kendileri için çok güzel olduğuna vurgu yaprak, “İnşallah kupayı Antalya’ya getireceğiz. Ligde de alt sıralardan kurtulmak istiyoruz. Önümüzde, ligde Galatasaray maçı var. Ona konsantre olmak istiyoruz. Ligde ön sıralara ilerlememiz gerekiyor. Galatasaray ile ligde önemli bir maçımız var. Ona konsantre olacağız. Kupada da hedefimiz final” şeklinde konuştu.

Medical Park Antalyasporlu futbolcu Ozan Evrim Özgenç, kupayı almak istediklerini dile getirerek, “Sonuna kadar gideceğiz. Sürekli maç yapıyoruz, biraz yorgunuz. O maçlarda da elimizden geleni yapıp üst sıralara çıkmak istiyoruz. Ligde de kritik maçlarımız var. Ligde oynayacağımız Galatasaray maçına konsantre olacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA