Kocaeli Buz Hokeyi U-18 Dünya Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapacak

Kocaeli Olimpik Buz Sporları Salonu 13-15 Şubat tarihleri arasındaki U-18 Dünya Şampiyonası 3.Klasman B Grubu müsabakalarına ev sahipliği yapacak.


Turnuvayla ilgili basın toplantısı bugün Başiskele'de bir otelde gerçekleştirildi.

Toplantıya Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu Turnuva Başkanı Kimmo Leinonen, Milli Takımlar Sportif Direktörü Tarık Göçmen katıldı.

Basın toplantısında konuşan Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, "Çocuklarımız birlikte uyum içerisindeler. Bu şampiyonadan güzel bir sonuç elde edeceğiz.Şampiyonada Kocaeli'den 4 sporcu da bulunuyor. U-18 milli takımının yüzde 60'ı öğrencilerden oluşuyor. Biz bunun için özel öğretmenler getirerek sporcularımıza özel ders verdiyoruz"dedi.

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu Turnuva Başkanı Kimmo Leinonen ise, "Turnuva Başkanı olarak bu turnuvada olmak benim için büyük bir onur. 2011'de de Erzurum'daki Turnuvaya katıldık. Turnuva çok iyi bir şekilde organize ediliyor. Türklerin Takım sporlarında çok büyük bir ünü var. Bu turnuvada tribünleri dolu görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Milli Takımlar Sportif Direktörü Tarık Göçmen, "Milli takımda ufak tefek sakatlıklar var.Bunlar buz hokeyinde normal şeyler. Takımda genel hava iyi. Sporcular hem derslerini devam ettiriyorlar hem de derslerinden geri kalmıyorlar. Tek hedefimiz 2 maçı da yenip bir üst tura çıkmak. Kocaeli'de yapılacak olan bu turnuvada bşlar ücretsiz olarak izlenebilecek. Tüm halkımızı maçlara davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

U-18 Buz Hokeyi milli takımımız ilk maçını 13 Şubat'ta Güney Afrika ile oynayacak. Mücadele saat 19.00’da başlayacak. Milliler ikinci maçında ise 15 Şubat Cumartesi günü Hong Kong ile karşılaşacak. Üçlü finalde kazanan final elemelerine gitmeye hak kazanacak.

Kaynak: İHA