Karaman Belediye Spor Bisiklet Takımı Türkiye Üçüncüsü Oldu

Karaman Belediye bisiklet kakımı 07-09 Şubat 2014 tarihleri arasında İçel’de yapılan yarışlar sonunda Türkiye 3'üncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.


420 sporcunun katıldığı yarışmalar büyük mücadelelere sahne oldu. Türkiye’den 21 takımın katıldığı büyük erkek kategorisindeki yarışmalar, yine her zaman olduğu gibi Karaman Belediyespor, Konya Torku Şekerspor ve Kocaeli Brisa Spor arasında geçti. 7 Şubat Cuma günü yapılan 120 kilometrelik yol yarışı 2 saat 28 dakikada tamamlandı. İlk gün sonuçları ile Konya Torku Şekerspor 1. sırada yer alırken, Kocaeli Brisaspor 2., Karaman Belediyespor ise 3.’lüğe yerleşti. Bir gün dinlenmenin ardından 9 Şubat Pazar günü yapılan yarışmalarda da sonuç değişmedi ve 21 kulüp içerisinden Karaman Belediyespor Türkiye 3. olarak Karaman’a döndü.

Karaman Belediyespor Bisiklet Takımı Antrenörü Barış Ünlü liderliğinde yarışmalara hazırlanan takım, İçel’deki yarışlarda, Turgut Kafes, Emre Şahin, Ferhat Sezer, Hamza Yurteri, Aslan Eren, Gökay Akçetin, Sabri Yıldırım ve Ahmet Yurteri ile mücadele etti. İçel yarışlarından sonra sporcularımızdan Turgut Kafes Kocaeli Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne, Sabri Yıldırım ise Konya Olimpiyat Hazırlık Merkezine alınarak 2016 olimpiyat kadrosuna dahil oldu.

Takım çalışmalarına ara vermeden 14-16 Mart 2014 tarihleri arasında Aydın’da yapılacak olan yarışmaların hazırlıklarına başladı.

Kaynak: İHA