Cizre Basraspor'dan Tff’nin Verdiği Cezaya Tepki

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde mücadele eden Cizre Basraspor Kulübü, 2 Şubat 2014 tarihinde oynanan Mardinspor maçı sonrası çıkan olaylar nedeni ile kulübe verilen cezalara tepki gösterdi.


Sanat Sokağı'nda düzenlenen basın açıklamasına Cizre Basraspor Kulübü Yönetim Kurulu ve futbolcuları, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, esnaflar ve taraftar gurupları katıldı.

Cizre Basraspor Kulübü adına açıklama yapan Kulüp Basın Sözcüsü İdris Bingöl, haksız bir durum ile karşı karşıya kalındığını belirterek, "Cizre Basraspor ve yönetimi, TFF tarafından verilen para cezaları, maçların seyircisiz oynanması ve saha kapatma cezası nedeni ile haksız bir durum ile karşı karşıya kalmıştır. 2 Şubat’ta Cizre Basraspor ile Mardinspor arasında oynanan futbol maçı sonrası çıkan olaylar dayanak gösterilmiş ve federasyon Cizre Basraspor'a 4 maç saha kapatma cezası ve bin 500 lira para cezası verilmesine, müsabakaların seyircisiz oynatılması, taraftarların kötü tezahüratta bulunmaları nedeni ile de bin 500 lira para cezası vermiştir. Son yılların en başarılı dönemini yaşayan Cizre Basraspor'a yönelik federasyon tarafından verilen saha kapatma cezalarını kulüp olarak bürokratik baskı ve kıyım olarak görmekteyiz. Mardinspor yönetimi tüm gücünü ve arkasında gizlenmiş bürokratik işleyişini, kendi bürokratlarına yakın ve yandaş medyasını kullanarak, sözde olayları Cizre Basraspor oyuncu ve taraftarlarının kışkırtmaları ve tahrikleri sonucu yaşandığının tespit edildiğini varsayacak belli karelerden ve çekimlerden video ve görüntüler ile TFF'nin vermiş olduğu kararında etkili olmaya çalıştı. Cizre Basraspor Kulübü olarak TFF'nin bu kararının yanlış ve anlaşılmaz olduğunu ve bunun için tüm yasal yetkimizi kullanmak için kulüp olarak harekete geçeceğimizi belirtmek istiyoruz" dedi.

SALİH SEVİNÇ: "MARDİNSPOR'UN ALMASI GEREKEN CEZAYI CİZRE BASRASPOR ALDI"
Mardinspor maçı sonrasında çıkan olaylar nedeni ile TFF’nin kulübe verdiği cezaların çok acımasız olduğunu vurgulayan Cizre Basraspor Kulübü Başkanı Salih Sevinç ise, "4 maç saha kapatma, 4 maç seyircisiz oynama ve 3 bin lira para cezası verildi.

Cizre Basraspor bunu hak etmedi. Cizre’de 15 bin taraftarın maçı izlediği bir maçta 10-20 kişinin, bin polisin önünde yapmış olduğu küçük basit bir hareketi tüm Cizre’ye mal etmenin doğru olmadığını ve tahkim kurulu başkanlığına yapmış olduğumuz itirazımızda bunların titizlikle dikkate alınarak, gerekli adaletli bir kararın alınmasını istedik. İlk müsabakası Mardin’de oynanan ve 6 taraftarımızın yaralandığı adli vakada taraftarların adliyede şikayette bulunmalarına rağmen Mardinspor ceza almadı. Ancak Cizre’de oynanan maçın bitiminde Mardinsporlu futbolcunun kışkırtması sonucu yaşanan olaylarda Mardinspor ceza almazken, Cizrespor burada 4 maç saha kapatma cezası aldı. Bütün hakem raporlarında, gözlemci raporlarında da beyan edildiği üzere bunun kışkırtıcısı Mardinspor'un futbolcusu olmasına rağmen, cezayı onların yemesi gerekiyorken maalesef biz yedik. Spora bürokratik etki olmasın. Adalet olsun. Sporda adaleti istiyoruz. Bu bölgenin spor faaliyetlerine ihtiyacı var. Biz huzursuz bir ortamda büyüyen gençlerimizi görmek istemiyoruz. Biz yönetim olarak bu konuya el atıp, güzel bir şekilde yapmaya çalışıyoruz ama lütfen önümüze engeller koymasınlar" diye konuştu.

Mardinspor'un kendi polisi ile beraber Cizre’ye geldiğini ifade eden Sevinç, bu olay ne Türkiye’de ne de dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir, bunu kınıyoruz" diye konuştu

Cizre Basraspor Kulübünün düzenlediği basın açıklamasına yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katılarak destek veren Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı da, "CTSO yönetimi olarak biz de bu maçtaydık. Maç bitmiş Cizrespor galip gelmiş ve galibiyet sevincini yaşarken, orada bir provokasyon çıktı. Karşı takım oyuncularının kışkırtma çıkarmasıyla bu oylar çıktı. Bana göre bu ceza Mardinspor'a verilmeliydi ama maalesef Cizre Basraspor'a verildi.

Fakat Cizre Basraspor bu cezayı hak etmemiştir" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA