'Çıtayı Yükseltmeyi Düşünmekten Asla Vazgeçmedim'

Sakatlığı yüzünden 7 aydır uzak kaldığı spora, hafta sonu dönecek kadınlar atletizm dünyasının önemli ismi Hırvat yüksek atlamacı Blanka Vlasic, dünya rekorunu kırmak da dahil, yeni yüksekliklere atlamayı düşünmekten asla vazgeçmediğini söyledi.

Güney Kore'nin Daegu kentinin evsahipliği yaptığı 2011 Dünya Şampiyonası'nda aldığı gümüş madalyadan bu yana podyuma çıkamayan ve sakatlığı nedeniyle spordan uzak kalan Vlasic, kişisel internet sitesinde yer alan açıklamasında, kış sezonuna, daha önce duyurduğu gibi 15 Şubat'ta İsveç'in Göteborg ve 25 Şubat'ta Çek Cumhuriyeti'nin Prag kentinde düzenlenecek etkinliklerle gireceğini belirtti.

Polonya'nın Sopot şehrinde 7-9 Mart tarihlerinde düzenlenecek 15. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için de hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden 30 yaşındaki atlet, sağlık durumuyla ilgili, "Şu ana kadar her şeyin plan doğrultusunda ilerlediğini hatta beklediğimden bile iyi olduğunu söyleyebilirim" ifadesini kullandı.
2008 Pekin Olimpiyatları'nın gümüş madalyalı ismi, 2007 ve 2009 dünya şampiyonu Vlasic, kendisiyle ilgili çok büyük bir beklenti olmadığının farkında olduğunu belirtti.

2009'da ülkesindeki bir etkinlikte tüm zamanların en iyi ikinci derecesi 2,08 metreyi atlayan Vlasic, şu ifadelere yer verdi:
"Dünya rekorunu kırmak da dahil yeni yüksekliklere atlamayı düşünmeyi asla bırakmadım. 2,10 metreyi yeniden deneyebileceğim konusunda kendime güveniyorum. Umarım bu yüksekliği geçebilirim. Antrenmanlar sırasında birkaç rekor atlayış gerçekleştirdim ancak bu, otomatikman dünyanın en iyisi olacağım anlamına gelmiyor."

- Sakatlıklardan çok çekti
Sağlık sorunlarının yakasını bir türlü bırakmadığı Hırvat sporcu, aşil tendonundan olduğu ameliyat sonrası 2012 Londra Olimpiyatları'nı kaçırmasına rağmen geçen yaz sahalara geri döndü. Dönüşü sonrası katıldığı bir etkinlikte 2 metreyi atlayarak sağlığına kavuştuğu sinyalini veren Vlasic, IAAF Elmas Lig Monaco ayağında 1,98 metrelik atlayışıyla 3. olmasının ardından bir kez daha ayağından sakatlandı. Bu sakatlık da sporcunun 2013 Moskova Dünya Şampiyonası'nı kaçırmasına mal oldu.
Kariyeri sona ermeden Bulgar atlet Stefka Kostadinova'nın 27 yıl önce (30 Ağustos 1987) Roma'da 2,09 metreyle kırdığı dünya rekorunu geliştirmek isteyen 30 yaşındaki Vlasic, 12-17 Ağustos tarihlerinde İsviçre'nin Zürih kentinin evsahipliği yapacağı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, 2010 Barcelona'da olduğu gibi yeniden altın madalyayı boynuna takmaya çalışacak.

Kaynak: AA