'Cim Bom' Kupada Grup İkincisi Olarak Yarı Finalde

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 6. ve son maçında Medical Park Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, grup ikincisi olarak yarı finale çıktı.

Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen iki takımın karşı karşıya geldiği mücadele golsüz eşitlikle sonuçlanırken, Medical Park Antalyaspor 3 galibiyet ve 3 beraberlik sonucunda topladığı 12 puanla lider olarak adını yarı finale yazdırdı. Grubu 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle tamamlayan Galatasaray ise 11 puanla ikinci olarak yarı finale yükseldi.
Sarı-kırmızılı takım, yarı finalde A Grubu'nu lider bitiren Bursaspor ile, Medical Park Antalyaspor da aynı grubun ikincisi Eskişehirspor ile karşı karşıya gelecek.

- Galatasaray, Mancini yönetiminde sahasında ilk kez kazanamadı

Mecidal Park Antalyaspor ile yaptığı karşılaşmadan 0-0 berabere ayrılan Galatasaray, İtalyan teknik direktör Roberto Mancini yönetiminde ilk kez sahasında maç kazanamadı.
Sarı-kırmızılı takım daha önce Mancini yönetiminde evinde oynadığı 13 karşılaşmayı da galip tamamlamıştı. Mancini idaresindeki "Cim Bom", Türk Telekom Arena'da 7 Spor Toto Süper Lig, 3 Ziraat Türkiye Kupası ve 2 UEFA Şampiyonlar Ligi ile Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki 1 Ziraat Türkiye Kupası maçından mutlu sonla ayrılmıştı.

- 4 maçlık galibiyet serisi sona erdi

Madical Park Antalyaspor maçından alınan skorla Galatasaray'ın 4 maçlık galibiyet serisi de sona erdi.
Sarı-kırmızılı takım, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Gaziantepspor ile 0-0 berabere kaldıktan sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda Elazığspor ve Tokatspor, Süper Lig'de de Bursaspor ve Eskişehirspor karşılaşmalarında galibiyet elde etmişti.

- Hamit Altıntop 170 gün sonra sahada

Galatasaray'da maçın 67. dakikasında Umut Gündoğan'ın yerine oyuna dahil olan Hamit Altıntop, uzun bir aradan sonra formasına kavuştu.
Son olarak Spor Toto Süper Lig'de 25 Ağustos 2013'te Bursaspor ile oynanan karşılaşmada görev yapan ve ardından belindeki rahatsızlık nedeniyle ameliyat olan tecrübeli futbolcu, 170 gün sonra sahalara dönmüş oldu.

- Sakatlık geçiren Fornezzi maçı tamamlayamadı

Medical Park Antalyaspor kalecisi Saso Fornezzi, omzundan geçirdiği sakatlık nedeniyle maçı tamamlayamadı.
Maçın 39. dakikasındaki Galatasaray atağında sağ omzunu direğe çarpan Fornezzi, tedavisinin ardından oyuna devam etti ancak ağrılarının artması üzerine 73. dakikada yerini Ozan Evrim Özgenç'e bırakmak zorunda kaldı.

Kaynak: AA