Beü Voleybol Takımı Ünilig’de Grup Üçüncülüğünü Garantiledi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Erkek Voleybol Takımı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Üniversiteler Arası Deplasmanlı Voleybol Liginde (ÜNİLİG) karşılaştığı Tunceli Üniversitesini 3-2 yendi.

BEÜ, alınan sonuçla grup üçüncülüğünü garantilemiş oldu.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan üniversiteler grubunda yer alan Bitlis Eren Üniversitesi, bugün İsmail Eren Spor Tesisleri'nde Tunceli Üniversitesiyle karşılaştı. Bitlis Eren Üniversitesi Voleybol Takımı, rakibini setlerde 3-2 yenerek grup üçüncülüğünü garantiledi. Maç sonunda büyük sevinç yaşayan voleybolcular, haftaya Atatürk Üniversitesi ile deplasmanda karşılaşacak.

Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Salih Aygün, Ünilig’de mücadele eden erkek voleybol takımını elde ettiği galibiyetten dolayı tebrik ederek, gelecek maçlar için takıma başarı dileğinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye'nin bütün üniversitelerini aynı ligde yarıştırmak, kaynaştırmak ve kucaklaştırmak amacıyla başlayan üniversiteler arası deplasmanlı lige ilginin her geçen yıl daha da arttığını belirten Aygün, "Bitlis Eren Üniversitesi olarak öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanında, beden ve ruh sağlıklarına da ayrıca önem veriyoruz. Öğrencilerimizin spor yapmalarını önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu eğitim öğretim yılında liglere futsal, voleybol ve basketbol olmak üzere 3 branşta katılım gösterdiklerini kaydeden Aygün, önümüzdeki eğitim öğretim yılında en az 6 branşta katılmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA