'TFF keyfi kararlar alıyor'

Galatasaray'ın, yabancı kuralına tepkisi sürüyor. Tahkim Kurulu’nu eleştiren sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi Sedat Doğan, futbol federasyonunu keyfi kararlar almakla suçladı.

Galatasaray'ın Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Radyospor'a yabancı kuralı konusunda açıklamalarda bulundu.

Federasyonun, yabancı kontenjanı kararını, 18 kulübün onayı olmadan aldığını vurgulayan Sedat Doğan, "Bir kişi itiraz ederse olay Tahkim'e gidermiş. O zaman siz Tahkim'in iradesine bugünden karar veriyorsunuz. 6+0+4 ya da 5+0+3 gibi formüller etrafında dönen kararlar keyfi kararlardır."diye konuştu.

Galatasaray'ın yabancı kuralı konusunda ortaya koyduğu tezin, Avrupa Birliği pasaportu taşıyan oyuncuları kapsadığını vurgulayan Sedat Doğan "Tahkim Kurulu bu işi üzerinden attı. Futbol federasyonu da değil. O zaman kim karar mercii? Avrupa’da yaşayan Türk pasaportlu futbolcu var. Oralarda yerli statüsünde oynuyorlar. Siz neden bu işi çıkmaza sokuyorsunuz? Ne gerek var?" dedi.

Doğan AB pasaportlu oyuncuların yerli statüsünde oynamaları için yaptıkları başvuruyla ilgili sürecin devam ettiğini sözlerine ekledi.