Kasımpaşa 0 - 3 Beşiktaş

Tekrar maçında Beşiktaş, deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'de 15. haftanın tekrar maçında Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 10 kişi kaldığı karşılaşmada rakibini 3-0 mağlup etti

Kasımpaşa ile Beşiktaş, 15. haftanın tekrar maçında Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya geldi. Lider Fenerbahçe'nin peş peşe puan kaybetmesinin ardından zirve yarışına yeniden tutunmak isteyen siyah-beyazlılar, kritik karşılaşmada Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup ederek puanını 39'a yükseltti.

15 Aralık'ta oynanan mücadelede Kasımpaşalı futbolcu Ryan Donk'un oyunun 29. dakikasında tribünden atılan ikinci bir topla Hugo Almeida'nın pozisyonunu sabote etmesi sonrası tekrar kararı alınan maçta Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller Hugo Almeida, Pedro Franco ve Veli Kavlak'tan geldi.

ALMEİDA'NIN GOLÜ BU KEZ SAYILDI
Bu sezon Galatasaray ve Kasımpaşa karşılaşmalarında 1'er golü iptal edilen Hugo Almeida, karşılaşmada gol perdesini açan isim oldu. Veli'nin derinlemesine pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Olcay Şahan, müsait pozisyondaki Hugo Almeida'ya pasını aktardı. Almeida, boş pozisyonsda gelişine yaptığı vuruşla bu sezon ligdeki 11. golüne imza attı.

PEDRO FRANCO FARKI 2'YE ÇIKARDI
Beşiktaş, 34. dakikada Kolombiyalı defans oyuncusu Pedro Franco'nun attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Gökhan Töre'nin etkili ortası Veli Kavlak'a çarparak, Franco'nun önüne geldi. Bu sezon 2. kez Süper Lig'de ilk 11 başlayan Franco'nun yaptığı vuruş Andre Castro'ya çarparak ağlarla vuruştu ve genç oyuncu Türkiye kariyerindeki ilk golünü atmış oldu.

VELİ KAVLAK 44'DE AVLADI
Siyah-Beyazlılar 44. dakikada Veli Kavlak ile farkı 3'e çıkardı. Ceza sahası içerisinde Olcay Şahan'ın kafa vuruşu savunmaya çarpıp altıpas içinde bulunan Veli Kavlak'la buluştu. Veli Kavlak'ın gelişine yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Andreas Isaksson'un üzerinden filelerle buluşunca Beşiktaş soyunma odasuna 3-0 önde girdi.

BEŞİKTAŞ 10 KİŞİ
35. dakikadan sarı kartı bulunan Serdar Kurtuluş, 49. dakikada taç çizgisi yakınında Adem Büyük'e yaptığı kayarak müdahalenin ardından maçın hakemi Tolga Özkalfa tarafından 2. sarı kartla oyun dışında bırakıldı.

Maçta son 40 dakikayı 1 kişi eksik oynayan siyah-beyazlılar, savunmada iyi yardımlaşarak rakibinin gol yollarını kapadı. Ev sahibi ekip rakip kalede baskı kursa da gol yollarında organize olamayınca maça ortak olamadı.

KARTAL FARKI 5'E İNDİRDİ
Karşılaşmayı 3-0 kazanan Beşiktaş puanını 39'a çıkardı ve lider F.Bahçe ile arasındaki puan farkını 5'e indirdi. 8 haftadır galibiyet alamayan Kasımpaşa ise bu mağlubiyetle 30 puanla 7. sırada kaldı.

DONK İKİNCİ YARIDA GİRDİ
O günkü karşılaşmada 80. dakikada sahaya giren bir taraftara attığı tekme nedeniyle kırmızı kart gören Roman Motta ve Almeida bugünkü maçta takımdaki yerlerini aldı. Konuk ekipte ise o günkü maçın tekrar edilmesinin kahramanlarından olan Donk yedek başladığı karşılaşmanın 54. dakikasında Erhan'ın yerine oyuna girdi.