Senkronize Milli Takımı 'Dünya'Ya Açılıyor

Senkronize Yüzme Milli Takımı, takım olarak ilk kez bir dünya şampiyonasında mücadele edecek.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 30 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak Dünya Gençler Senkronize Yüzme Şampiyonası'na, tarihinde ilk kez takım halinde katılacak olan ekip, hazırlıklarına başladı.

20 sporcudan oluşan milli takım, Senkronize Milli Takımlar Başantrenörü Nataliya Mashcuk yönetiminde, teknik antrenör Milena Karasheva, yüzme antrenörü Viktoriya Erkan ve eski milli yüzücü ve milli takım yardımcı antrenörü Laçin Akçal ile birlikte İçel'de 15 günlük kampa girdi.
Kamp sürecini AA muhabirine değerlendiren Nataliya Mashchuk, İstanbul dışında ilk defa kamp yaptıklarını belirterek, İçel'de kendilerine çok iyi imkanlar sağlandığını söyledi.

Dünya şampiyonası hazırlıklarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini ifade eden Mashchuk, "Bize tahsis edilen havuz, çalışmalarımız için oldukça uygun. Şampiyona öncesi son kampımızı da burada yapmayı düşünüyoruz" dedi.


- "Derece tahmini yapmak zor"
Takım halinde ilk kez katılacakları şampiyonada, ilk hedeflerinin takımlarını dünyaya tanıtmak olduğunu kaydeden Rus antrenör, derece anlamında bir tahminde bulunamayacaklarını ifade etti.

Ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını anlatan Mashchuk, "Şampiyonada daha çok performans anlamında kendimizi tartacağız. Rakiplerimizle kendimizi karşılaştırma fırsatımız olacak" diye konuştu.

Senkronize yüzmenin çok zor bir spor olduğunu ve günde 10 saat süren zorlu antrenmanlar yaptıklarını dile getiren Mashchuk, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini ifade etti.

Antrenör Laçin Akçal ise 24 kişiden oluşan kafilede 4 antrenörün yer aldığını, 10 sporcunun 13-15, 10 sporcunun ise 16-17 yaş grubundan olduğunu söyledi.

İçel'de çok verimli bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve sporcuların çok çalıştığını vurgulayan Akçal, "Umarım emeklerimizin karşılığını alırız. Her yıl seviye atlayarak kendimizi kanıtlamak istiyoruz. Şampiyonaya 2 aydır hazırlanıyoruz, hız kesmeden de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA