Kayak

Çankırı'nın Ilgaz ilçesindeki Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilecek Avrupa Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası'nın ve Üniversiteler Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası'nın teknik toplantısı yapıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) ve Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu'nun organizesinde düzenlenen Avrupa Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası ile TSUF'un organize ettiği Üniversiteler Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası'nın teknik toplantısı, Ilgaz Yıldıztepe Armar Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıya, Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir, TUSF Yönetim Kurulu üyeleri Yakup Beytullahoğlu ve Ahmet Tahıllıoğlu, sporcu kafilelerinin yöneticileri, antrenörler ve kayakçılar katıldı.

Kaymakam Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her iki organizasyonun 11-13 Şubat'ta Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde gerçekleştirileceğini söyledi.

Yıldıztepe'nin kayaklı koşu yarışlarında dünyada önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Özdemir, "Bu yarışmalar hem Çankırı hem de Ilgaz ilçesi için önemli. Bu yarışlar için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Yarışmacılara başarılar diliyorum" dedi.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İmdat Yarım ise yarışlarla ilgili teknik toplantıyı gerçekleştirdiklerini, yarışlarda sorunlar çıkmaması için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Yarım, Avrupa Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası'nın 2008'den bu yana geleneksel olarak düzenlendiğini belirterek, sporculara başarılar diledi.
Türkiye'de düzenlenen uluslararası yarışların ülkeye önemli bir prestij kazandırdığını vurgulayan Yarım, şunları söyledi:
"Bu yarışmalar, kayak merkezlerinin tanıtımı için önemli. Yarışlara hazırlıklar tamamlandı. Yarışlar, 3 gün boyunca ilimizde yapılacak. 8 ülkeden yaklaşık 150 sporcunun katıldığı yarışlara halkımızı davet ediyoruz. Ülkemizde kayaklı koşu dalında en yüksek katılımın sağlanacağı Avrupa Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası yarışmalarını yarın başlatıyoruz. Kış sporları adına en önemli organizasyonlardan olan bu yarışlara ilgi büyük. Çankırı Valimiz Vahdettin Özcan da bu yarışlara önem verdi. Kendisine teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA